Doliu în fotbalul românesc. A murit o legendă a celor de la UTA

Paul Popovici, fostul fotbalist al celor de la UTA în anii '70, a decedat la vârsta de 72 de ani, a anunţat, miercuri, gruparea arădeană, într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial.

07 apr. 2021, 14:45
Doliu în fotbalul românesc. A murit o legendă a celor de la UTA

Doliu în fotbalul românesc! Fostul fotbalist al echipei UTA din anii ’70, Paul Popovici, a decedat la vârsta de 72 de ani, a anunţat, miercuri, gruparea arădeană într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial.

Doliu în fotbalul românesc. A murit o legendă a celor de la UTA

„Familia UTA a primit astăzi o veste tristă de la Oradea: s-a stins din viaţă Paul Popovici, fundaşul stânga din superba generaţie roş-albă din prima parte a anilor ’70. ‘Pali’ Popovici a început fotbalul în Oradea natală, unde a jucat pentru Înfrăţirea şi Crişul. UTA l-a dorit în echipă (alături de Attila Kun) cu puţin timp înaintea istoricei duble cu Feyenoord, însă bihorenii s-au opus. Legitimarea valorosului apărător a fost reuşită în iarna lui 1971, iar de atunci Popovici a fost de neînlocuit în banda stângă. Pe 21 iunie ar fi împlinit 73 de ani. Va rămâne în amintirea utiştilor mereu. Odihnească-se în pace!”, se arată pe site-ul celor de la UTA.

DOLIU în lumea teatrului: S-a stins din viaţă un artist emerit al poporului. Condoleanţe trimise de Preşedinţie

Paul Popovici a fost vicecampion naţional în sezonul 1971-1972 cu UTA, formaţie alături de care a atins faza sferturilor de finală a Cupei UEFA, când arădenii au fost eliminaţi de Tottenham (n.r. – 1972). Fost component al echipei naţionale, Popovici a mai jucat la formaţiile Crişul Oradea, FC Bihor şi Înfrăţirea Oradea. După retragerea din activitate a activat o perioadă scurtă ca antrenor al formaţiei FC Bihor.


loading...