Paul Stănescu, campion mondial la PR pentru social-democraţi: „Cei mai minunaţi oameni sunt pesediştii din toate partidele” VIDEO

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a susţinut joi o conferinţă de presă în care a abordat mai multe subiecte de actualitate pentru societatea românească, dar a făcut şi o gafă, care însă nu e de natură să afecteze imaginea sa sau a partidului.

21 oct. 2022, 20:36
Paul Stănescu, campion mondial la PR pentru social-democraţi: „Cei mai minunaţi oameni sunt pesediştii din toate partidele” VIDEO

Paul Stănescu a vorbit despre unitatea social-democraţilor şi despre ambiţiile acestora de a câştiga toate alegerile din 2024, prezidenţiale, parlamentare şi locale, pentru ca apoi, într-o încercare de a-şi lăuda colegii, a făcut o gafă amuzantă.

„Indiferent ce auziți, avem o echipă puternică la București, o echipă sudată. Daca ascultați că s-a certat Stănescu cu Ciolacu sau cu Grindeanu, să nu credeți niciodată acest lucru. Ne-am propus să câștigăm toate alegerile în 2024. Cei mai minunați oameni sunt pesediștii din toate partidele politice din această țară.”, a declarat secretarul general al PSD.

Paul Stănescu afirmă vineri, într-un comunicat, că România are aşteptări legitime ca statele europene să facă toate demersurile necesare ca să determine Olanda să nu se facă de râs blocând libertatea de mişcare a românilor, el menţionând că ”România merită să intre în spaţiul Schengen cu demnitate, fără să ne ploconim Olandei, pentru că nu este cazul.

”Ideea de solidaritate europeană, care este invocată zilele acestea inclusiv de preşedinta Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen, şi de către alţi oficiali europeni, este benefică. Însă, în contextul în care Olanda ţine România în şah în privinţa aderării la spaţiul Schengen, ideea de solidaritate riscă să se transforme în ipocrizie şi dublă măsură. Am spus săptămâna trecută că România merită să intre în spaţiul Schengen cu demnitate, fără să ne ploconim Olandei, pentru că nu este cazul”, spune secretarul general al PSD.

Citeşte şi: Cum se face economie la energie în guverne și ministere. Ciucă: ”La mine în birou funcţionează 50% din instalaţiile de iluminat” / Bode: „Să nu mai lucreze nimeni după ora 18”

El menţionează că ”de aceea avem aşteptări legitime ca statele europene să facă toate demersurile necesare ca să determine Olanda să nu se facă de râs blocând libertatea de mişcare a românilor”.

”Zilele acestea, şi românii, şi statele Uniunii Europene, şi membrii Parlamentului European au văzut cum aceasta pune mai presus interesele economice şi politice, decât ideea de unitate în UE. În fiecare zi în care România nu este în Schengen, Olanda subminează ideea solidarităţii europene. România are poziţii proeuropene clare şi nu este lăsată să intre în Schengen, în timp ce alte ţări membre au probleme destul de grave cu statul de drept. Mai mult, sunt state europene care nu sunt în Uniunea Europeană, dar au acces la libertatea de circulaţie. Pentru România, în acest moment, când a făcut toate eforturile tehnice şi politice necesare, este o problemă de demnitate naţională”, spune el.

Paul Stănescu acuză opoziţia. ”Pe de altă parte, USR-ului ar trebui să-i fie ruşine că se află într-o familie politică europeană cu partide care îşi bat joc de demnitatea românilor. Dacă ar fi patrioţi, ar face orice gest politic semnificativ care să arate că sunt solidari cu interesele României, nu doar cu ale grupului Renew, din care fac parte. Poate chiar ar trebui să se suspende sau să părăsească grupul Renew, pentru a pune presiune pe cei care ne tratează cu aroganţă şi superficialitate”, arată Stănescu.

Citeşte şi: SCANDALOS! Dacian Cioloș ia apărarea Olandei în „războiul” cu România și îndeamnă la liniște. Mesajul său după umilința fără margini pe care a îndurat-o țara noastră