Paul Stănescu: Sunt mândru că sunt prieten vechi cu Dragnea. M-a rugat domnul preşedinte şi partidul să accept funcţia

Paul Stănescu, propus la Ministerul Dezvoltării, a declarat, vineri, după şedinţa Comitetului Executiv al PSD, că este mândru de prietenia pe care o are cu Liviu Dragnea, pe care îl cunoaşte de foarte mult timp. Întrebat ce-l recomandă pentru a prelua conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale, Stănescu a spus că vasta experienţă în administraţie.

RomaniaTV.net
13 oct. 2017, 15:05
Paul Stănescu: Sunt mândru că sunt prieten vechi cu Dragnea. M-a rugat domnul preşedinte şi partidul să accept funcţia

„M-a rugat domnul preşedinte Dragnea şi partidul să accept funcţia. Am fost nominalizat în Comitetul Executiv de astăzi. Deocamdată e doar o nominalizare, urmând să mergem la preşedinte pentru validare”, a spus Paul Stănescu.

Întrebat ce-l recomandă pentru a prelua conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale, Stănescu a spus că „probabil că domnul preşedinte şi toţi colegii mei au avut încredere în mine pentru că de-a lungul timpului am lucrat în administraţia publică locală, opt ani de zile am fost preşedinte de Consiliu Judeţean la Olt, patru ani mai înainte am fost consilier tot la Olt, cred că am experienţă. Sigur că nu există probabil facultate de ministru, n-am fost niciodată ministru. Probabil la început o să fie puţin mai greu până mă acomodez, sper ca timpul să fie foarte scurt”. 

Stănescu a mai spus că, în perioada apropiată, va petrece mai mult timp pe lângă Sevil Shhaideh, să-i ceară sfaturi, pentru că „e un profesionist adevărat şi sper să ajung la nivelul ei”.

Stănescu a recunoscut că este un apropiat al liderului PSD Liviu Dragnea. „Nu pot sa neg că nu sunt prieten cu preşedintele Dragnea (sic!), ne cunoastem de foarte mulţi ani de zile. Cu cine sunt prieten spun lucrul asta, sunt mândru că sunt prieten cu domnul preşedinte Dragnea, ne ştim foarte bine. E colegul meu şi avem relaţii foarte bune”.

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis ar avea motive să-l respingă, Paul Stănescu a răspuns: „n-am de unde să ştiu lucrul acesta”.

Legat de un dosar DNA redeschis în 2015, în care ar fi vizat şi el în perioada când lucra la CJ Olt, Paul Stănescu a spus că „nu m-a întrebat nimeni de nimic, nu ştiu dacă am vreo calitate”.

„În viaţa mea nu am fost chemat de o instituţie a statului, nu am dat cu subsemnatul, nu ştiu despre ce vorbiţi”, a afirmat senatorul PSD.  

Despre o declaraţie de-a lui cum că se teme că va veni DNA să-l ia, Stănescu a spus că a fost o glumă.

„Am glumit la perioada aia. A fost o glumă că dacă mă trezeşte cineva la 3 dimineaţa, ies cu toporul”, a spus Stănescu.

Întrebat dacă este dispus să demisioneze în cazul în care se începe urmărirea penală în dosarul în care este vizat, Paul Stănescu a răspuns: „vedem la vremea respectivă”.