Paul Stănescu, secretarul general al PSD: ”Angajarea răspunderii Guvernului înseamnă reforme și responsabilitate, nu austeritate”

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a afirmat marți că angajarea răspunderii Guvernului pe măsuri privind reducerea cheltuielilor publice, combaterea evaziunii şi eliminarea unor privilegii fiscale nu înseamnă austeritate pentru România.

05 sept. 2023, 16:30
Paul Stănescu, secretarul general al PSD: ”Angajarea răspunderii Guvernului înseamnă reforme și responsabilitate, nu austeritate”
Paul Stănescu, secretarul general al PSD

”Angajarea răspunderii Guvernului înseamnă reforme și responsabilitate, nu austeritate”. Social-democratul a subliniat că oamenii sunt sătui până peste cap de vorbe şi mai ales de lideri politici puşi pe harţă, care se bat cu pumnul în piept că trebuie să fie duri cu PSD.

Citește și PNL a votat planul de austeritate al premierului Ciolacu. Ciucă: Avem nevoie de bani să putem susține plata pensiilor și salariilor

”Angajarea răspunderii Guvernului înseamnă reforme și responsabilitate, nu austeritate”

„Cred că oamenii sunt sătui până peste cap de vorbe şi mai ales de lideri politici puşi pe harţă, care se bat cu pumnul în piept că trebuie să fie duri cu PSD (…) Este un semnal bun că de ieri avem un acord clar în Coaliţie în privinţa angajării răspunderii guvernamentale. Românii aşteaptă să corectăm o serie de nedreptăţi care s-au tot perpetuat. Reducerea cheltuielilor publice, combaterea evaziunii şi eliminarea unor privilegii fiscale nu înseamnă austeritate pentru România, ci garanţia că statul rămâne pe drumul creşterii economice. Spre deosebire de alte perioade, în guvernările PSD nu s-au tăiat salarii, nu au scăzut pensiile, ba din contră, am ţinut mereu cu românii. Nu vom face decât să modelăm sistemul de pensii, sistemul fiscal şi pe cel salarial după principii mai corecte”, a afirmat Paul Stănescu, într-un comunicat de presă.

Secretarul general al PSD a vorbit și despre adevărata linie roșie de care s-a discutat în Coaliţie.

„Dacă tot vorbim de ele, eu spun că adevărata linie roşie care contează este să nu facem rău României şi românilor, neluând măsurile care trebuie luate pentru a reduce deficitul bugetar.

Cred că oamenii sunt sătui până peste cap de vorbe şi mai ales de lideri politici puşi pe harţă, care se bat cu pumnul în piept că trebuie să fie duri cu PSD. Le reamintesc că cea mai importantă bătălie pe care o dăm în această perioadă este la Bruxelles. Acolo avem negocieri grele şi complexe pentru reducerea deficitului bugetar, fără să ni se impună să creştem taxe care să-i afecteze pe cei mai vulnerabili.

PSD şi PNL trebuie să joace într-o singură echipă în acest meci, pentru că e vorba de un interes mai larg, care este naţional. Aici am avea nevoie să fim mai fermi, în negocierile cu instituţiile europene, nu în faţa reflectoarelor. Sunt convins că dacă stăm la masa discuţiilor şi suntem mai cerebrali, vom găsi şi soluţiile politice şi pe cele economice care să pună românii pe primul loc”, a mai spus  secretarul general al PSD.

Citește și Marcel Boloș, anunț de ultimă oră despre măsurile fiscal-bugetare! ”Nu cred că este o nenorocire că astfel de soluţie se aplică”