Paul Stănescu, secretarul general al PSD, cere alegeri anticipate: „Executivul nu mai poate fi condus de un politician condamnat penal”

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, îi atrage atenția președintelui Klaus Iohannis că are datoria constituțională, morală și legală să scoată România din situația penibilă în care a ajuns din cauza lui Florin Cîțu.

14 aug. 2021, 16:36
Paul Stănescu, secretarul general al PSD, cere alegeri anticipate: „Executivul nu mai poate fi condus de un politician condamnat penal”

PSD vrea alegeri anticipate: Menţinerea lui Cîţu în funcţie este un atac la credibilitatea României. Demiterea sau demisia! Nu sunt alte soluţii

Paul Stănescu s-a arătat convins că soluția pentru rezolvarea acestei probleme ar fi demiterea lui Cîțu, urmată de alegeri anticipate.

„Să renunţe la dubla măsură! Executivul nu mai poate fi condus de un politician condamnat penal. Menţinerea lui Cîţu în funcţie este un atac la credibilitatea României. Demiterea sau demisia! Nu sunt alte soluţii. Un premier şantajabil nu poate guverna în interesul românilor”, a declarat Paul Stănescu.

Secretarul general al PSD a afirmat că „sub patronajul preşedintelui, ipocrizia riscă să devină politică de stat”.

„Penalul lui Iohannis este mai presus de lege? Politicienii PNL au voie să fie condamnaţi penal, să facă închisoare şi să ocupe funcţii publice? Unde au ascuns useriştii campania De ce şi-au băgat capul în pământ? De ce nu sunt în piaţă să protesteze? Odată cu dezvăluirea istoricului penal, premierul Cîţu a devenit doar o marionetă.

Haosul din coaliţie a escaladat. Deciziile se vor lua de acum încolo doar pe bază de şantaj, prin forţă, nu pe bază de negociere politică transparentă. Ca România să mai aibă şanse să nu se scufunde şi mai rău, guvernarea trebuie să iasă urgent din această stare de ipocrizie şi de dublă măsură. Trebuie resetată de urgenţă. Cea mai corectă soluţie, demiterea sau demisia lui Cîţu şi alegeri anticipate. După un astfel de episod doar românii mai pot decide cine are dreptul moral să guverneze”, a adăugat Stănescu.

Secretarul general al PSD mai spune că Iohannis a eşuat „cu toţi premierii lui, cu toate guvernele sale” şi îi cere preşedintelui ca „măcar acum, în ultimul ceas, după o guvernare eşuată, după ce a pus un penal în fruntea guvernului” sp vină cu „o veste fantastică pentru români”, referindu-se la demiterea lui Cîţu.

Florin Cîţu, hotărât să nu își dea demisia din funcția de premier. „În niciun moment! Avem o guvernare pe care trebuie să o ducem la capăt”

Florin Cîțu a spus ferm că nu are de gând să renunțe la funcția de premier pentru dosarul penal deschis pe numele său fiindcă a condus băut în SUA în urmă cu 20 de ani.

„Nu, în niciun moment! În continuare avem o guvernare pe care trebuie să o ducem la capăt. Avem reforme pe care le-am început şi trebuie să le ducem la căpăt. E un eveniment care s-a întâmplat în urmă cu 21 de ani pe care îl regret. În SUA are niciun fel de implicaţii pentru ceea ce facem noi astăzi”, a spus Cîțu.