Paul Stănescu şi Dumitru Iliescu, invitaţi la audieri în Comisia de anchetă SPP

Publicat: Marţi, 25 Septembrie 2018 14:34 // Actualizat: Marţi, 25 Septembrie 2018 14:34 // Sursa: romaniatv.net

Viceprim-ministrul Paul Stănescu şi fostul director al Serviciului de Protecţie şi Pază Dumitru Iliescu vor fi invitaţi marţea viitoare, de la ora 13,00, la audieri în Comisia parlamentară de anchetă pentru verificarea posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice şi a unor lideri ai acestora, a anunţat preşedintele comisiei, Daniel Butunoi.

"Membrii comisiei au hotărât prin vot să avem doi invitaţi săptămâna viitoare, primul este domnul senator şi viceprim-ministru Paul Stănescu, cel de al doilea este domnul general Dumitru Iliescu, fostul director al SPP. La solicitarea colegilor mei, am aprobat să solicităm către mai multe instituţii o listă de documente, printre care o solicitare către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în care îi rugăm să ne comunice numărul de mandate de ascultare emise la solicitarea SPP în intervalul 2009-2018, regulamentul de organizare şi funcţionare, precum şi organigrama SPP", a spus Butunoi după prima şedinţă a comisiei de anchetă.

El a adăugat că această comisie va respecta limitele stabilite prin ultima decizie a Curţii Constituţionale şi va fi deschisă să asculte orice ofiţer din cadrul SPP, activ sau în rezervă, care consideră că are ceva de spus.

Butunoi a menţionat că deocamdată nu s-a discutat despre incidentul în care premierul Viorica Dăncilă a ratat întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, dar se va analiza dacă această speţă face obiectul comisiei.

"Obiectivul principal al comisiei priveşte doar implicarea personalului Serviciului în activitatea partidelor politice şi a liderilor acestora. Dacă acest incident (referitor la premier - n.r.) are implicaţii politice, ne vom lămuri în cadrul comisiei şi dacă vom considera de cuviinţă, vom aborda şi acest lucru", a menţionat el.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Guvern Paul Stanescu SPP
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8698
RON
30 Sep
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H