Paula Radcliffe rămâne în posesia recordului mondial la maraton

Britanica Paula Radcliffe (37 ani) rămâne în posesia recordului mondial la maraton stabilit în 2003, a decis Federaţia internaţională de atletism (IAAF), care anterior anunţase că va invalida performanţa acesteia (2h15min25sec), după schimbarea criteriilor de omologare a recordurilor.

RomaniaTV.net
10 nov. 2011, 16:43
Paula Radcliffe rămâne în posesia recordului mondial la maraton

„Recordul va fi păstrat, nimeni nu îi va anula Paulei această performanţă. Asta este sigur”, a declarat pentru Associated Press unul dintre membrii consiliului IAAF, Helmut Digel.

IAAF a schimbat criteriile de omologare a recordurilor în luna august, cu prilejul Congresului de la Daegu, unde au avut loc anul acesta Campionatele Mondiale de atletism. Conform noilor reguli, care va intra în vigoare de anul viitor, un record mondial poate fi validat doar dacă este stabilit în curse de maraton strict feminine. În schimb, recordurile stabilite în curse mixte vor fi clasate cu titlul de ”cea mai bună performanţă mondială”. Radcliffe stabilise recordul din 2003 la maratonul Londrei, însă într-o cursă mixtă, în care au alergat şi fetele şi băieţii.

Chiar şi aşa, Radcliffe rămânea deţinătoarea recordului mondial, datorită performanţei reuşite în 2005, cu al doilea său timp personal, 2h17min42sec.

Acum, însă, federaţia internaţională a decis să revină asupra deciziei şi să-şi permită campioanei britanice să păstreze recordul mondial stabilit în aprilie 2003.