Paula Seling, primul mesaj pe Facebook după revenirea de la Eurovision 2014

EUROVISION 2014: România, reprezentată de Paula Seling şi Ovi, s-a clasat în prima jumătate a topului final, ocupând locul al 12-lea, cu 72 de puncte.

12 mai 2014, 15:24
Paula Seling, primul mesaj pe Facebook după revenirea de la Eurovision 2014

EUROVISION 2014: Chiar dacă nu s-a clasat printre primii în finala „Eurovision”, Paula Seling e optimistă.

Cântăreaţa a ţinut să le mulţumească tuturor fanilor care au fgost alături de ea şi de Ovi pe parcursul competiţiei şi i-a anunţat pe aceştia că pregăteşte o nouă piesă alături de partenerul de scenă de la „Eurovision”. „Va multumim, dragilor, pentru toată susținerea, pentru fiecare gând bun, rugăciune, pentru fiecare vot si energie consumate. Stiu ca si voi ați făcut tot ce se putea. Va îmbrățișăm si va iubim.
Rămâneti aproape pentru ca drumul nostru continua. Avem o noua piesa”
, a scris Paula, pe contul ei de Facebook.

România, reprezentată de Paula Seling şi Ovi, s-a clasat în prima jumătate a topului final, ocupând locul al 12-lea, cu 72 de puncte.

Ca şi la ediţiile precedente, cele mai multe dintre ţări au votat pe considerente regionale, acordând punctaj maxim în special vecinilor geografici, sau pe considerente politice.

În decizia finală au contat în proporţie de 50% votul telespectatorilor şi 50% votul unui juriu de specialitate.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: Abba, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecţiei naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finală a avut loc la Malmö. Cezar a participat la Eurovision 2013 cu piesa „It’s My Life” (muzică şi versuri Cristian Faur).

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Citeşte şi EUROVISION 2014: Paula Seling, mesaj emoţionant pe Facebook

Paula Seling şi Ovi s-au întors acasă

Oboseala îşi spune cuvântul, dar în primul rând suntem foarte mulţumiţi de noi. Chiar am coborât de pe scenă cu un sentiment de împlinire„, a declarat OVi.

Tot ce s-a putut face, am făcut, credeţi-ne şi a fost o luptă foarte grea„, a adăugat Paula Seling.

Ovi are totuşi un mic regret, acela că nu au câştigat primul loc. Artiştii au fost surprinşi de câştigătorul din acest an.

Citeşte şi REZULTATELE EUROVISION 2014 nu l-au surprins pe Gabriel Cotabiţă. Face lobby pentru Naomi

Începem să înţelegem anumite mecanisme care au stat în spatele acestui succes. Acum 5 ani au inventat nişte oameni dintr-o echipă de marketing produsul „femeia cu barbă”, care în Austria a câştigat toate talent show-urile şi atunci cred că a fost destul de injustă lupta. Noi ne-am dus cu o imagine frumoasă„, a explicat artistul.

Rămâne de văzut ce strategii vor folosi şi românii pe viitor. Momentan, un lucru este cert: „Împreună cu Ovi o să continuăm să facem proiectele pe care le avem în plan”, a spus Paula Seling.