REZULTATELE EUROVISION 2014 nu l-au surprins pe Gabriel Cotabiţă. Face lobby pentru Naomi

REZULTATE EUROVISION 2014: Reprezentanţii României au terminat pe locul 12, la egalitate de puncte cu Finlanda, însă cu dezavantajul ordinii alfabetice. Conchita Wurst a câştigat Eurovision 2014 şi a plecat cu trofeul concursului. În aceste condiţii, ediţia următoare va avea loc în Austria.

11 mai 2014, 09:18
REZULTATELE EUROVISION 2014 nu l-au surprins pe Gabriel Cotabiţă. Face lobby pentru Naomi

REZULTATE EUROVISION 2014: Gabriel Cotabiţă a comentat rezultatul obţinut de România la Eurovision 2014. Cunoscut drept unul dintre criticii piesei „MIracle”, muzicianul a recunoscut totuşi că Paula Seling şi Ovi au avut o prestaţie impecabilă. Cât despre câştigătoarea Conchita Wurst, Cotabiţă a subliniat că se aştepta la acest rezultat şi a sugerat ca la anul să o trimitem pe Naomi.

„Concluzii după Eurovision 2014? Un final așteptat, cel puțin pentru mine. Plasare mai bună decât se aștepta la bursa pariurilor la începutul concursului pentru Paula și Ovi, care au scos tot ce se putea scoate dintr-un cântec fără perspective. Impecabilă performanța interpretativă! La anul, la Viena! Poate o trimitem pe Naomi! O duminică frumoasă tuturor!”, a scris cântăreţul pe pagina de Facebook, potrivit Click.

REZULTATE EUROVISION 2014. Anul trecut, concursul s-a desfăşurat în Copenhaga după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa „Only Teardrops”.

Astfel, ediţia din 2015 a concursului Eurovision se va desfăşura în Austria, după ce Conchita Wurst a câştigat competiţia din acest an, cu piesa „Rise like a Phoenix”, care a obţinut un total de 290 de puncte. 

Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Olanda, cu 238 de puncte, şi Suedia, cu 218 puncte. 

Reprezentanţii României, Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), au concurat în finala Eurovision Song Contest 2014 cu piesa „Miracle”, compusă de Ovi, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg şi Frida Amundsen.

Reprezentanţii României au obţinut un total de 72 de puncte. Cele mai multe puncte au fost acordate României de Moldova – 12, Spania, Austria, Israel şi Malta – câte 8.

La rândul său, România a acordat 12 puncte Suediei, 10 puncte – Ungariei şi 8 puncte – Austriei.

Paula Seling şi Ovi au mai reprezentat România în 2010, când, în finala care a avut loc la Oslo, au ocupat poziţia a treia.