Paznicii Muzeului Bardo erau "la cafea" în momentul atacului din Tunis

Publicat: Vineri, 20 Martie 2015 14:02 // Actualizat: Vineri, 20 Martie 2015 14:02 // Sursa: romaniatv.net

Gardienii ce trebuiau să asigure securitatea parlamentului tunisian, ce se învecinează cu Muzeul Bardo care a fost vizat miercuri de un atentat sângeros, erau 'la cafea' în momentul atacului, a afirmat vicepreședintele adunării parlamentare, Abdelfattah Mourou, denunțând 'o mare delăsare', informează AFP.

Muzeul Bardo, cel mai prestigios din Tunisia, este situat în aceeași clădire cu parlamentul, ce ar fi trebuit plasat sub o protecție extrem de ridicată.

Miercuri, în ziua atentatului, 'nu exista poliție în jurul parlamentului și în jurul muzeului', a afirmat Mourou, unul dintre fondatorii partidului islamist Ennahda, potrivit Agerpres.

'Sunt prim-vicepreședinte, am aflat (miercuri) că erau doar patru polițiști ce asigurau securitatea în jurul parlamentului, dintre care doi erau la cafea. Al treilea lua o gustare, iar al patrulea nu s-a prezentat', și-a exprimat Mourou indignarea. 'Aceasta este o mare delăsare', a denunțat vicepreședintele parlamentului tunisian.

'Noi am început să dialogăm cu responsabili ai poliției și armatei de 48 de ore (de marți), adică înainte de acest atac. A început să se înțeleagă că ei nu aveau dotări', a adăugat Mourou.

Atentatul de miercuri, revendicat de gruparea Statul Islamic (SI), a curmat viața a 21 de oameni — 20 de turiști și un polițist tunisian.

Șeful guvernului din Tunis, Habib Essid, a recunoscut 'slăbiciuni în tot sistemul de securitate', însă șeful statului, Beiji Caid Essebi, a salutat 'promptitudinea cu care forțele de ordine s-au deplasat la fața locului și au evitat o catastrofă'.

Douăzeci și trei de persoane, printre care 20 turiști străini, au fost ucisemiercuri în atacul de la Muzeul Bardo din Tunis. Turiștii au fost atacați în timp ce părăseau autocarul care îi adusese la Muzeul Bardo. Două ore mai târziu, forțele de securitate tunisiene au lansat o operațiune în care au eliminat doi atacatori, alți doi sau trei scăpând și fiind dați în urmărire, potrivit televiziunii naționale tunisiene.

 
loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 mar 16:07
...‘la cafea’ în momentul atacului, a afirmat vicepreședintele adunării parlamentare, Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
20 mar 14:21
...class="ftpimagefix" style="float:left"> Gardienii ce trebuiau să asigure securitatea parlamentului...
20 mar 14:09
...lt IE 9]>
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
20 mar 14:07
...sângeros, erau ‘la cafea’ în momentul atacului, a afirmat vicepreședintele adunării parlamentare, Citește mai departe… Source: romaniatv.net
Cuvinte Cheie:...
1
EUR
4.8378
RON
06 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H