PC are 5 secretari de stat şi 2 subsecretari de stat, între aceştia Sorin Vicol, Codrin Scutaru

PC are în Guvern cinci secretari de stat şi doi subsecretari de stat, conducerea partidului nominalizându-i în aceste funcţii Codrin Scutaru, Cristian Cosmin, Sorin Vicol, Achim Irimescu, Dan Enache şi Răzvan Vulcănescu.

RomaniaTV.net
15 ian. 2013, 13:05
PC are 5 secretari de stat şi 2 subsecretari de stat, între aceştia Sorin Vicol, Codrin Scutaru

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat, marţi, că Biroul Executiv al PC i-a validat pentru funcţiile de secretari de stat pe Codrin Scutaru la Ministerul Muncii, Cristian Cosmin la Ministerul Tineretului şi Sportului, pe Sorin Vicol la Ministerul Telecomunicaţiilor, pe Achim Irimescu la Ministerul Agriculturii, Dan Enache la Ministerul pentru IMM şi Răzvan Vulcănescu pentru funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

Constantin a precizat că săptămâna viitoare conducerea PC urmează să valideze încă o propunere pentru funcţia de subsecretar de stat la Ministerul IMM-urilor.

Cristian Cosmin, nominalizat secertar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, este în prezent consilier personal al ministrului Agriculturii, Daniel Constantin.

Sorin Vicol, susţinut pentru funcţia de secretar de stat la Ministerul Telecomunicaţiilor, este comisar general adjunct cu rang de subsecretar de stat la Gardna Naţională de Mediu, fiind numit în această funcţie în noiembrie 2012. Vicol a făcut parte din Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu, ocupând în 2005 funcţia de ministru delegat pentru coordonarea autorităților de control. El a demisionat însă din funcţie după doar 24 de zile de la instalarea guvernului, nemulţumit că Autoritatea Naţională a Vămilor şi Garda Financiară au fost trecute în subordinea Ministerului Finanţelor, iar sub controlul său a rămas doar Garda Naţională de Mediu. Două luni mai târziu, în martie 2005, Sorin Vicol a fost numit de premierul Tăriceanu la conducerea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat, post pe care l-a ocupat până în decembrie 2006, când Partidul Conservator s-a retras de la guvernare.

Răzvan Vulcănescu, propus pentru funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii, este secretar de stat la minister.

Codrin Scutaru, nominalizat secretar de stat la la Ministerul Muncii, este consultant, cadru universitar, cercetător.

Dan Enache, susţinut pentru un post de secretar de stat la Ministerul pentru IMM, este director la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară.

Achim Irimescu, nominalizat ca secretar de stat la Ministerul Agriculturii, este ministru consilier şef secţie agricultură la Reprezentanţa Permanentă a României la UE.