Ion Mincă, dat afară din PC

Conducerea PC a decis, marţi, excluderea din partid a liderului PC Constanţa, Ion Mincă, după ce soţia acestuia, Liliana Mincă, s-a înscris în UNPR, a anunţat preşedintele conservatorilor, Daniel Constantin.

RomaniaTV.net
17 ian. 2012, 16:02
Ion Mincă, dat afară din PC

Constantin a precizat, într-o conferinţă de presă, că excluderea lui Ion Mincă este cauzată de colaborarea acestuia pe plan local cu PDL şi UNPR.

„Personal, nu agreez ca un membru al unei familii să stea cu un picior la putere şi unul în opoziţie”, a adăugat Daniel Constantin.

Liliana Mincă, fosta şefă a Loteriei, a demisionat anul trecut din PC şi a trecut la UNPR.

Partidul Conservator a anunţat de vineri că marţi îl va exclude din partid pe Ion Mincă, urmare a trecerii soţiei acestuia de la PC la UNPR.

Preşedintele filialei judeţene Constanţa a Partidului Conservator, Ion Mincă, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX că nu are nicio problemă cu faptul că va fi exclus din partid, spunând că nu are nimic de reproşat nimănui şi că are un respect deosebit pentru conducerea formaţiunii.

Ion Mincă a ocupat funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a Partidului Conservator Constanţa din anul 2008. Anterior, el a fost membru al PRM timp de opt ani.

În 24 noiembrie 2011, el a fost desemnat de către prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz, să preia atribuţiile de primar al municipiului Mangalia după ce edilul Mihai Claudiu Tusac a fost eliberat din funcţie, fiind găsit incompatibil de către ANI. Mincă nu a reuşit să preia atribuţiile de primar la acea dată, lovindu-se de opoziţia anumitor consilieri locali. El a precizat că a reuşit să intre în Primărie şi să ocupe efectiv această funcţie de-abia în urmă cu patru zile.

În cazul în care va fi exclus din PC, el va pierde şi calitatea de consilier local şi nici nu va mai putea să aibă atribuţii de primar.

Liliana Mincă, fostul preşedinte al Loteriei Române, lider al organizaţiei de femei a PC, s-a înscris, în 22 decembrie 2011, în UNPR.