PCM Covasna: Dacă secuii ar fi respectaţi în România, drapelul lor ar fi arborat şi în Parlament

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, salută declaraţia secretarului de stat ungar Nemeth Zsolt, potrivit căruia maghiarii din Ungaria ar trebui să arbozeze steagul Ţinutului Secuiesc, spunând că dacă secuii ar fi respectaţi în România drapelul lor ar fi arborat inclusiv în Parlament.

RomaniaTV.net
06 feb. 2013, 11:52
PCM Covasna: Dacă secuii ar fi respectaţi în România, drapelul lor ar fi arborat şi în Parlament

Preşedintele organizaţiei judeţene a PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat că opinia secretarului de stat în MAE ungar, Nemeth Zsolt este de salutat, adaugând că partidul pe care îl reprezintă a îndemnat, încă de la înfiinţare, primăriile din secuime să arboreze steagul secuiesc.

Citeşte şi Ponta, REACŢIE DURĂ: Nu ne poate spune nimeni ce steaguri să arborăm. Nu acceptăm lecţii

În opinia lui Kulcsar, dacă drepturile comunităţii secuieşti ar fi respectate în România, steagul acesteia ar fi arborat şi în Parlamentul României. „Salut solidaritatea exprimată de Nemeth Zsolt şi consider că toată guvernele din Ungaria, nu numai cel actual, ar fi trebuit să fie solidari cu maghiarii din afara graniţelor Ungariei, pentru că există o singură naţiune maghiară”, a spus, miercuri, liderul PCM Covasna.

Citeşte şi SCANDALUL arborării steagului secuiesc. Ambasadorul Ungariei, convocat la MAE

În opinia lui Kulcsar Terza, politicienii români nu au motive să fie indignaţi de poziţia lui Nemeth Zsolt, deoarece şi România este solidară cu românii din Republica Moldova în problemele care privesc aceste comunităţi.

„Cei din Bucureşti nu au niciun motiv să fie indignaţi, şi România sprijină românii din Republica Moldova. Vreau să subliniez că noi nu aşteptăm ca Ungaria să obţină pentru noi autonomia Ţinutului Secuiesc, ci doar să sprijine acest caz în forurile Uniunii Europene”, a spus preşedintele PCM Covasna.