PDL a descoperit stilul Vanghelie „care este” în moţiunea USL

Vicepreşedintele PDL, Sever Voinescu, suspectează că unul din autorii moţiunii de cenzură a USL a fost primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, pentru că a identificat în textul moţiunii un pasaj care prezintă tuşeul stilistic indelebil al acestuia.

RomaniaTV.net
19 apr. 2012, 12:09
PDL a descoperit stilul Vanghelie „care este” în moţiunea USL

Sever Voinescu a analizat textul moţiunii de cenzură a USL susţinând că este un hobby al său să identifice autorii unui text, chiar dacă acesta este asumat colectiv.

„Îmi place să încerc să descifrez, în stil, în felul de aşezare a cuvintelor în frază autorul. Şi cred că în acest document o contribuţie a avut şi domnul primar Marian Vanghelie”, a declarat Voinescu.

Pasajul din moţiune prin care a identificat unul din contributorii la text se regăseşte la pagina 10 a moţiunii:

„Iată că fondul de rezervă, care este trebuie utilizat numai pentru gestionarea riscurilor şi situaţiilor neprevăzute, suferă o ajustare semnificativă a cheltuielilor”.

Voinescu a remarcat şi faptul că primăria sectorului 5, la care candidează Vanghelie, este singura asupra cărora nu există dispute în cadrul USL. „La sectorul 5, există unanimitate, la sectorul 5, USL funcţionează”, constată pedelistul.

În ceea ce priveşte criticile aduse de opoziţie, purtătorul de cuvânt al PDL susţine că USL nu este în măsură să impute guvernului actual păcate care au fost comise de PSD şi PNL. „Dacă ai în pasivul tău politic privatizarea Petrom este de-a dreptul inctredibil să vorbeşti, să dai lecţii, să tragi de urechi pe cineva (…) Mai întâi trebuie să explici cum a fost posibil să înstrăinezi cea mai mare companie românească şi resursele ei naturale pe o perioadă atât de mare de timp pe un preţ de nimic”, a spus Sever Voinescu.