PDL a hotărât boicotarea referendumului. Blaga: Rugăm cetăţenii să nu participe la mascarada USL

Conducerea PDL a hotărât cu vot majoritar boicotarea referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu prin neprezentarea la vot. În cadrul votului din cadrul Consiliului Director al PDL a fost o singură abţinere şi niciun vot împotrivă.

RomaniaTV.net
24 iul. 2012, 08:41
PDL a hotărât boicotarea referendumului. Blaga: Rugăm cetăţenii să nu participe la mascarada USL

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat după încheierea Consiliului Director al democrat-liberalilor că face apel la toţi oamenii de bunăcredintă şi îi roagă să nu participe la mascarada organizată de USL.

Colegiul Director al PDL a decis astăzi cu 89 de voturi şi o abţinere să spună referendumului. Partidul Democrat Liberal, membrii şi simpatizanţii lui nu pot valida un şir de nereguli ale USL din aceasta perioada. Rugăm cetăţenii să nu participe la această mascaradă pusă în scenă de USL„, a declarat Vasile Blaga.

Întrebat dacă PDL va avea reprezentanţi în secţiile de votare, Blaga a spus: „Indiscutabil da, altfel e o copilărie”.

„Ne vom strădui să limităm cât mai mult fraudele puse la cale de USL şi vom avea un om în secţiile de votare, care va încerca să-şi facă datoria”, a adăugat Vasile Blaga.

Luni, preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat că nu exclude să ceară simpatizanţilor săi să nu se prezinte la vot şi chiar să solicite PDL să nu-şi mai desemneze oameni în secţiile de votare, dacă în următoarele zile „nu se ameliorează” condiţiile de organizare a referendumului.

RTV.NET anunţa, săptămâna trecută, hotărârea pe care o va lua conducerea partidului depinde în mod direct şi de pretextul pe care democrat-liberalii trebuie să-l folosească pentru a justifica semnalul cel mai avantajos pentru preşedintele suspendat.