PDL ar putea renunţa la toate funcţiile din conducerea Senatului. Negocierile pentru BP au eşuat

Un nou eşec s-a înregistrat, marţi dimineaţă, la negocierile pentru repartizarea posturilor în Biroul Permanent al Senatului, iar PDL se gândeşte să renunţe la posturi şi să nu mai facă parte din conducerea acestui for legislativ.

RomaniaTV.net
04 sept. 2012, 08:02
PDL ar putea renunţa la toate funcţiile din conducerea Senatului. Negocierile pentru BP au eşuat

Liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a anunţat că, în urma negocierilor dintre liderii de grupuri, nu s-a ajuns la nicio înţelegere privind funcţiile din Biroul Permanent al Senatului, PDL urmând să decidă dacă va mai face parte din noua conducere a Senatului.

„Nu am ajuns nici în această dimineaţă la nicio înţelegere, cei de la putere vor să modifice toate legile, chiar şi legile matematicii”, a spus Rădulescu, după o nouă rundă de negocieri care a avut loc începând cu ora 10.00 în biroul preşedintelui Senatului.

Rădulescu a precizat că neînţelegerea dintre partide vizează numărul de locuri în Biroul Permanent.

Liderul senatorilor PDL a spus că se va consulta cu conducerea partidului, pentru a decide dacă democrat-liberalii vor mai face parte din noul Birou Permanent, „viciat în modul lui de alcătuire”, trecându-se peste Regulament şi principiile constituţionale.

Deschiderea sesiunii parlamentare la Senat, programată pentru luni, a fost amânată din cauza eşecului în negocierile dintre putere şi opoziţie pentru repartizarea funcţiilor în Biroul Permanent. PDL susţine ca raportul putere-opoziţie în Biroul Permanent să fie 8 la 5, în timp ce USL susţine să fie 9 la 4.