PDL cere DEMISIA Guvernului Ponta: USL continuă să guverneze prin minciună şi incompetenţă

La un an de la instalarea Guvernului Ponta, PDL a realizat un raport propriu, pe baza căruia cere demisia Executivului. Preşedintele PDL Vasile Blaga a arătat, la o dezbatere organizată miercuri, că după un an de la preluarea puterii, USL continuă să guverneze "prin minciună şi incompetenţă".

RomaniaTV.net
08 mai 2013, 17:02
PDL cere DEMISIA Guvernului Ponta: USL continuă să guverneze prin minciună şi incompetenţă

Democrat-liberalii au lansat, miercuri, Cartea neagră a guvernării USL în cadrul unei dezbateri organizate la Institutul de Studii Populare. Preşedintele democrat-liberal Vasile Blaga a spus că, în opinia sa, Cartea neagră a guvernării Ponta este „un inventar al isprăvilor stângii, o guvernare a incompetenţei şi minciunii”.

„După un an românii o duc din rău în mai rău, stânga nu are nicio soluţie, avem un Guvern al stagnării. USL a ajuns la putere prin înşelătorie şi continuă să guverneze prin minciuni şi incompetenţă”, a spus Vasile Blaga.

La dezbaterea organizată de PDL au vorbit Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Adreea Paul, arătând că la guvernare se află două partide „incompetente şi antieuropene”.

Andreea Paul, prim-vicepreşedinte PDL, a precizat că odată cu lansarea acesteri Cărţi negre a guvernării USL, PDL cere demisia Guvernului Ponta.

În „Cartea neagra a guvernării USL”, PDL acuză alianţa guvernamentală că a distrus imaginea României în străinătate, a amânat intrarea în Spaţiul Schengen şi adoptarea monedei euro, adăugând că partidele de la guvernare nu au „un obiectiv” de dezvoltare pentru România. Pe lista acuzaţiilor se mai află faptul că USL ar fi continuat să protejeze corupţii şi suspecţii de corupţie din propriile rânduri şi i-ar fi adăpostit în Parlament, unde au imunitate, dar şi că ignoră recomandările CE din raportul MCV prin faptul că din Guvern nu numai că fac parte „miniştri penali”, dar numărul membrilor cabinetului a fost mărit considerabil în „bătălia pe funcţii”.

Guvernarea USL este caracterizată de incoerenţă, inconsecvenţă şi haos în toată gestiunea economiei naţionale”, se mai arată în documentul PDL, precizându-se că „USL nu are niciun obiectiv de dezvoltare pentru România”.

Democrat-liberalii îi acuză pe cei din USL în legătură cu scăderea veniturilor românilor şi cu scumpirea vieţii, dar şi cu instabilitatea leului în raport cu euro.

În acelaşi document, intitulat „Mai 2012-Mai 2013 – Anul declinului!” democrat-liberalii mai afirmă că educaţia românească „se întoarce în timp sub guvernarea USL”, care „îmbolnăveşte sănătatea românească”.