PDL cere formarea unei noi comisii de revizuire a Constituţiei

PDL solicită constituirea unei noi comisii speciale pentru revizuirea Constituţiei, respectarea referendumului din 2009 şi luarea în considerare a punctelor de vedere referitoare la Constituţie exprimate de Consiliul Legislativ, CCR şi Comisia de la Veneţia, se arată într-o scrisoare pe care democrat-liberalii i-au adresat-o preşedintelui Comisiei de revizuire a Legii fundamentale, Crin Antonescu.

RomaniaTV.net
16 sept. 2013, 10:46
PDL cere formarea unei noi comisii de revizuire a Constituţiei

Secretarul executiv al PDL, Radu Carp, a explicat luni că din noua comisie ar trebui să facă parte, alături de parlamentari, cetăţeni şi experţi.

„Dacă toate aceste condiţii vor fi respectate cumulativ, PDL va considera oportună participarea în continuare la procesul de revizuire. Dacă aceste condiţii nu se respectă, PDL îşi menţine poziţia iniţială de a nu face parte din Comisie şi a boicota orice acţiune în favoarea Constituţiei şi a referendumului, care va trebui organizat cel târziu în 20 septembrie 2014”, a afirmat Radu Carp, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că termenul de un în an în care trebuie organizat referendumul pentru aprobarea noii Legi fundamentale „este benefic pentru a relua întreaga dezbatere asupra proiectului de revizuire a Constituţiei”.

„Noi solicităm nu doar o întâlnire de formă a Comisiei de revizuire în momentul în care se va întruni pentru a analiza nu doar anumite amendamente, ci şi puncte de vedere din partea Consiliului Legislativ şi a CCR. Considerăm că această nouă dezbatere trebuie să fie una de fond, în care să se discute toate amendamentele. (…) Opiniile Consiliului Legislativ, ale CCR şi ale Comisiei de la Veneţia sunt obligatorii, şi nu facultative, cum le consideră USL”, a spus Radu Carp.