PDL cere un pact între partide pentru a nu politiza procesul de descentralizare

PDL cere Guvernului USL să renunţe la angajarea răspunderii pe proiectul descentralizării şi propune semnarea unui pact între toate formaţiunile politice, prin care acestea să-şi asume că nu politizează "excesiv" această temă, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu.

RomaniaTV.net
21 oct. 2013, 12:40
PDL cere un pact între partide pentru a nu politiza procesul de descentralizare

Ea a spus că PDL se va adresa prim-ministrului în scris cu propunerea privind semnarea unui pact pe tema descentralizării în urma unui dialog real.

Săfotiu a spus că PDL propune ca Guvernul să înceapă un dialog real între partide, societate civilă şi mediul academic privind descentralizarea, deoarece până în prezent primarii de opoziţie au spus că punctele lor de vedere nu au fost luate în considerare.

„PDL propune ca Guvernul să înceapă un dialog real între partide, societate civilă şi mediul academic, aceasta pentru că noi considerăm acest proiect de lege la fel de important ca proiectul de revizuire a Constituţiei. În urma acestui dialog, PDL propune semnarea unui pact între toate partidele politice care să-şi însuşească că nimeni nu va folosi acest subiect politizându-l excesiv”, a precizat Săftoiu.

Ea a arătat că în cazul în care nu se va ajunge la acest dialog şi pact în interesul României, PDL are în vedere introducerea unei moţiune simple.

„Subiectul merita o moţiune de cenzură, dar suntem realişti că chiar dacă încercăm să adunăm toate semnăturile de la opoziţie, nu reuşim să întrunim numărul necesar pentru o moţiune de cenzură”, a mai explicat Săftoiu.

Premierul Victor Ponta a anunţat, vineri, după şedinţa USL, că proiectul legii descentralizării va fi adoptat prin asumarea răspunderii Guvernului, în noiembrie, înainte de aprobarea bugetului pe anul 2014, dacă va exista susţinerea majorităţii.

Ponta a menţionat că s-a ajuns la ideea în care lucruri care ţin de ordine publică şi poliţie vor fi tratate separat de legea descentralizării.