PDL cere USL să prelungească termenul de depunere a declaraţiilor de impozitare de către fermieri

PDL cere USL să prelungească de urgenţă termenul de depunere a declaraţiilor de impozitare de către fermieri, termen care expiră luni, a anunţat, după şedinţa Colegiului Director al partidului, preşedintele PDL, Vasile Blaga.

RomaniaTV.net
27 mai 2013, 13:55
PDL cere USL să prelungească termenul de depunere a declaraţiilor de impozitare de către fermieri

Blaga a spus, luni, că fermierii nu numai că nu sunt informaţi despre impozitele pe care trebuie să le plătească şi nici nu ştiu să completeze aceste declaraţii de impozitare. „Este evident că Guvernul duce lipsă de bani, investiţiile în majoritate sunt blocate, dar asta nu înseamnă să nu regândească noile impozite, unele taxe pe care le au agricultorii şi să le dea posibilitatea să ştie ce au de făcut”, a precizat Blaga.

Vasile Blaga a mai anunţat, după şedinţa Colegiului Director, că PDL se opune scăderii pragului de validare a referendumului, menţionând că legea în acest sens a fost adoptată de Senat şi se află la Camera Deputaţilor.

„Nu este posibil să nu luăm exemplul statelor care au avut acelaşi parcurs ca şi noi şi 9 dintre ele au în acest moment prag de 50% la referendum”, a mai spus Blaga.

USL este în situaţia de a rata 3 aţiuni importante pentru România, prelungirea acordului cu FMI, revizuirea Constituţiei şi regionalizarea, a mai afirmat Blaga. El a precizat că au fost ratate privatizări la Oltchim, Poşta şi, în curând la CFR şi este posibil să nu mai fie prelungit acordul cu FMI, ceea ce va fi rău pentru România.

El a adăugat că revizuirea Constituţiei „parcă se desfăşoară în clandestinitate, nu se fac informări către opinia publică”.

Blaga a apreciat şi că, în privinţa regionalizării, USL nu spune, practic, când va dori să facă regionalizarea, nici câte regiuni vor fi şi „nu discută de principii, ci doar de dorinţa de a-şi servi clientela politică”.