PDL, ciuruit. Frunzăverde l-a lăsat pe Boc fără 38 de primari

Sorin Frunzăverde, preşedintele CJ Caraş-Severin, a anunţat vineri că 38 dintre cei 42 de primari ai PDL din judeţ îl vor urma în PNL. Totodată, senatorul democrat-liberal Iosif Secăşan a declarat că se înscrie şi el în formaţiunea condusă de Crin Antonescu, informează România TV.

RomaniaTV.net
30 mart. 2012, 10:45
PDL, ciuruit. Frunzăverde l-a lăsat pe Boc fără 38 de primari

Întâlnirea primarilor PDL cu Sorin Frunzăverde a avut loc la sediul Consiliului Judeţean şi a durat foarte puţin, în comparaţie cu reuniunea organizată de către Emil Boc. Întâlnirea lui Boc şi Oltean cu primarii a început la ora 10.00 şi a durat circa două ore, la sediul PDL Caraş-Severin

Frunzăverde a convocat primarii, la sediul CJ, imediat după încheierea întrevederii cu Boc. O parte dintre primari au participat la ambele întruniri, pentru a decide în cunoştinţă de cauză înainte să ia o decizie legată de viitorul lor politic.

Sorin Frunzăverde a precizat pentru Mediafax că, din cei 42 de edili democrat-liberali din judeţ, 38 de primari îl urmează la USL, trei vor candida din partea altei formaţiuni politice, iar un primar nu s-a decis încă.

Întrebat ce înseamnă pentru el faptul că 38 de primari îl urmează, Frunzăverde a precizat că acest lucru arată că „ei apreciază exerciţiul administrativ” pe care l-au avut împreună cu el şi „realizează că este nevoie de altă construcţie politică, care să susţină administraţia locală”. Frunzăverde a mai anunţat că va demisiona sâmbătă din PDL.

Boc a anunţat că o nouă conducere a organizaţiei va fi instalată luni, în şedinţa Biroului Permanent Naţional, conducere ce va avea ca obiectiv asigurarea continuităţii politice a partidului în judeţ şi obţinerea unui rezultate bun la locale.

„Avem continuitate şi situaţia politică în Caraş-Severin sub control. Vom obţine un rezultat rezonabil la alegerile locale”, a declarat Boc.

El le-a transmis militanţilor PDL să aibă încredere că partidul va depăşi greutăţile. „Partidul a avut tot timpul forţa să continue, indiferent de greutăţile întâmpinate (…) Este vorba de un spirit în PDL, indiferent de persoanele care l-au condus la nivel central, judeţean sau local, un spirit ce nu va fi înfrânt niciodată, de nimeni, pentru că prin prea multe bătălii s-a călit acest spirit”, a spus Emil Boc.