PDL Cluj va instala camere video la intrarea în secţiile de votare pe cheltuiala membrilor

PDL Cluj va instala camere video la intrarea în secţiile de votare din judeţ, pe cheltuiala membrilor filialei, pentru supravegherea referendumului de duminică pentru dmiterea preşedintelui Traian Băsescu

RomaniaTV.net
25 iul. 2012, 09:33
PDL Cluj va instala camere video la intrarea în secţiile de votare pe cheltuiala membrilor

Preşedintele PDL Cluj, deputatul Daniel Buda, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că filiala judeţeană a partidului va instala camere video la intrarea în toate secţiile de votare din judeţ pentru supravegherea referendumului.

„Vom apela la toţi colegii de la partid care au camere video acasă şi le vom monta la intrarea în fiecare secţie dacă vom putea, dar cu siguranţă le vom amplasa la intrarea în fiecare clădire unde sunt mai multe secţii. Vom cumpăra câte un trepied şi vom amplasa camerele video de la ora 7.00 la ora 23.00 în ziua desfăşurării referendumului”, a spus Buda.

Liderul PDL Cluj a făcut apel la toate asociaţiile şi organizaţiile civice interesate în păstrarea democraţiei să trimită observatori la referendum, existând suspiciuni că se pregăteşte o fraudare a acestuia.

„Avem informaţii că sunt fişate persoanele plecate în străinătate care vor fi bifate că au votat. Buletinele de vot ale acestora, chiar dacă vor fi nule, vor fi luate în considerare pentru asigurarea cvorumului astfel încât referendumul să fie validat”, a spus Buda.

În judeţul Cluj vor funcţiona, duminică, 614 secţii de votare.

PDL cere instalarea de camere video în toate secţiile de vot la referendum, desfiinţarea secţiilor suplimentare înfiinţate „ilegal”, după 16 iulie, urgentarea achiziţionării soft-ului antifraudă şi ca aceia care votează pe liste suplimentare să completeze o declaraţie pe propria răspundere.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, sâmbătă seară, că în secţiile de votare pentru referendum sunt necesare camerele de luat vederi, motivând că pe 29 iulie se vor organiza secţii de votare şi în restaurante şi baruri, „ceea ce întrece orice imaginaţie”.

Secţiile de vot nu vor fi dotate cu aparate de supraveghere, deoarece astfel de camere video nu au fost folosite până în prezent decât în secţiile speciale, iar la referendumul pentru demiterea preşedintelui nu vor fi amenajate secţii speciale, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta.