PDL continuă reformarea sănătăţii

După retragerea proiectului Legii Sănătăţii, premierul Emil Boc i-a convocat, sâmbătă, la şedinţă pe unii reprezentanţi ai PDL, pentru a discuta problema sănătatii. Liderii partidului, printre care şi preşedintele Camerei Deputaţilor, au hotărât dacă PDL continuă sau nu încercările de reformare a sistemului sanitar. Şedinţa a avut loc la sediul PDL.

RomaniaTV.net
14 ian. 2012, 10:35
PDL continuă reformarea sănătăţii

PDL nu renunţă la reformarea sistemului sanitar. Sâmbătă dimineaţă, premierul Emil Boc i-a băgat în şedinţă pe liderii partidului. La şedinţă au participat pe lângă Emil Boc, lideri importanţi din partid precum Roberta Anastase, Elena Udrea şi Ioan Oltean.

Iniţial s-a anunţat că Elena Udrea ar putea conduce comisia care va reface viitoare lege-cadru a sănătăţii. Informaţia a fost dezminţită de ministrul Udrea.

„Vicepreşedintele PDL, Elena Udrea, nu face parte din componenţa niciunei astfel de comisii. Atribuţiile sale sunt cele derivate din ministerul pe care-l conduce,respectiv în domeniul dezvoltării regionale şi al turismului”, se arată într-un comunicat de presă al PDL.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, că nu mai vrea noua Lege a Sănătăţii. El i-a cerut public premierului Boc să retragă proiectul, invocând faptul că reforma în sănătate are prea mulţi opozanţi. Decizia şefului statului a venit după ce, în ultimele zile, mii de oameni au ieşit în stradă pentru a-şi declara susţinerea faţă de creatorul SMURD, Raed Arafat.

„Nimeni din sistem nu vrea schimbarea acestuia. Spitalele nu vor schimbarea, medicii de familie nu vor schimbarea, sistemul de urgenţă nu vrea schimbarea sistemului medical”, a declarat Băsescu.

Şeful staului a mai spus că înţelege „prin toate semnalele că şi o mare parte din public nu vrea schimbarea sistemului de sănătate”.

„În aceste condiţii vă pot spune că cer public primului ministru retragerea proiectului care viza reforma în sănătate. Am discutat, de altfel, cu primul ministru intenţia de a face acest lucru, şi o fac eu pentru că aici a fost Comisia Prezidenţială, aici s-a făcut propunerea de proiect de lege, aici au fost oamenii specialişti care s-au dedicat încercării de a pune un diagnostic”, a anunţat Băsescu.

Şeful statului a mai spus că în actualul sistem de sănătate „corupţia funcţionează din plin”, iar „privaţii sau băieţii deştepţi se înfruptă mai bine ca oricând” din banii publici existenţi sistemul de sănătate.