PDL creşte în sondaje după numirea lui Ungureanu la şefia Guvernului

Aproape 5 procente a câştigat PDL în sondaje după numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în fruntea Executivului. În schimb, aproape 70% dintre români vor demisia preşedintelui Băsescu. Sunt datele celui mai recent barometru de opinie realizat de CCSB.

RomaniaTV.net
20 feb. 2012, 11:10
PDL creşte în sondaje după numirea lui Ungureanu la şefia Guvernului

PDL a ajuns la 18% intenţie de vot, ceea ce înseamnă o creştere de 4-5% în decurs de o lună. În ianuarie, PDL era cotat la 11 – 13%. USL are în schimb 57%, iar Partidul Poporului, 12 procente. UDMR este chiar la limita pragulului electoral, având 4%. Sub pragul electoral se află PRM, cu 3% şi PNG cu 2%.

În ceea ce priveşte situaţia preşedintelui, 75% dintre români sunt nemulţumiti de prestaţia lui Traian Băsescu ca şef al statului şi 69% cred că ar trebui să-şi dea demisia. În plus, 75% dintre români se pronunţă pentru alegeri anticipate.

Pe de altă parte, noul premier Mihai Răzvan Ungureanu se bucură de notorietate ridicată, de 93%. Totuşi, 54% dintre cei intervievaţi cred că noul prim-ministru reprezintă interesele lui Traian Basescu şi ale PDL.

La capitolul încredere, pompierii au urcat pe primul loc, devansând biserica, în timp de instituţiile statului sunt în coada clasamentului.

Sondajul a fost realizat telefonic, pe un eşantion de 1003 persoane şi are o marjă de eroare de +/- 3,1%. Nivelul de certitudine este de 95%.