PDL decide soarta lui Daniel Oajdea

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, duminică seară, după întâlnirea liderilor PDL de la Vila Lac, răspunzând unei întrebări despre excluderea lui Daniel Oajdea din partid, că este vorba despre o decizie care va fi luată luni în şedinţa BPN. 

RomaniaTV.net
14 nov. 2011, 09:22
PDL decide soarta lui Daniel Oajdea

Întrebat dacă liderii PDL vor decide luni excluderea lui Daniel Oajdea din partid, Boc a răspuns: „Este o decizie pe care o vom lua mâine (luni, n.r.). Cazul va fi pe agenda Biroului Permanent Naţional de mâine de la ora 11.00”.

Biroul Permanent Judeţean al PDL Iaşi a propus, duminică, excluderea deputatului Daniel Oajdea din partid, pentru afirmaţiile sale critice la adresa PDL din ultima perioadă, decizia fiind înaintată conducerii centrale a partidului, care se va pronunţa în acest caz.

Liderul interimar al PDL Iaşi, senatorul Dumitru Oprea, a declarat că BPJ al PDL a decis, duminică, să propună excluderea deputatului Daniel Oajdea din PDL, decizia filialei ieşene urmând să fie trimisă către BPN, iar propunerea să fie discutată în regim de urgenţă de conducerea naţională a partidului.

În replică, deputatul PDL Daniel Oajdea a susţinut că propunerea de excludere a sa din partid, votată, duminică, în BPJ al PDL Iaşi, reprezintă reacţia unui grup de oportunişti care au preluat prin forţă conducerea filialei ieşene a PDL.

Oajdea a declarat, vineri, că prim-vicepreşedintele partidului Gheorghe Flutur se vrea a fi un „tătic pe Moldova”, ce profită de neînţelegerile din cadrul filialei ieşene a partidului. Totodată, Oajdea a spus că nu-şi doreşte să ocupe un post în conducerea filialei PDL Iaşi, motivând că prezenţa sa în Biroul Permanent Judeţean ar gira dispreţul conducerii centrale a partidului faţă de membrii PDL care au participat la alegerile interne din filială.

Oajdea a spus că schimbarea liderului PDL Iaşi Petru Movilă, decisă luni de către conducerea partidului e o decizie incorectă. El a afirmat că dacă ar fi fost în locul lui Movilă nu ar fi acceptat postul de secretar general al PDL, atât timp cât acesta a câştigat în mod corect scrutinul intern din 25 septembrie.