PDL depune vineri la Camera Deputaţilor o moţiune simplă pe Educaţie

PDL va depune, vineri, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă pe Educaţie, a anunţat, marţi, prim-vicepreşedintele partidului Cezar Preda.

RomaniaTV.net
18 sept. 2012, 12:25
PDL depune vineri la Camera Deputaţilor o moţiune simplă pe Educaţie

Preda a precizat că BPN al PDL a luat decizia acestei moţiuni simple.

„Este prima moţiune pe care PDL o depună la adresa Guvernului Ponta după ce democrat-liberalii au intrat în opoziţie”, a spus Cezar Preda.

El a precizat că democrat-liberalii îi cer ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, ‘”să anuleze titlul de doctor a lui Victor Ponta” şi a apreciat că mesajul dat de guvernanţi la începerea anului şcolar arată că „va continua o abrambureală în sistemul de învăţământ”.

Cezar Preda a mai spus că „destabilizarea sistemului de învăţământ nu s-a oprit”, criticând votarea de către Senat a prevederilor privind bacalaureatul profesional, despre care a spus că reprezintă „o formă comunistă de a da o hârtie”.

Potrivit lui Cezar Preda, prin moţiunea simplă pe învăţământ pe care o va depune la Camera Deputaţilor, democrat-liberalii doresc „să tragă un semnal de alarmă” faţă de ce se întâmplă în acest domeniu.

„Ce se întâmplă azi în educaţie e urmare a unui pact pe educaţie semnat de liderii politici. Anul şcoar a început cu presiune maximă, într-o săptămână au fost schimbaţi 1.000 de director de şcoli”, a precizat Preda, care l-a criticat pe Ponta pentru că, „fără o analiză temeinică”, a vorbit despre desfiinţarea clasei zero.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Târgu Jiu, la deschiderea noului an şcolar, că, din punctul lui de vedere, este necesar şi util ca „faimoasa clasă pregătitoare” să funcţioneze de anul viitor în cadrul grădiniţei, nu al şcolii, susţinând că autorităţile „au dat bătăi de cap părinţilor”.