PDL: Guvernul USL cheltuie în fiecare zi cu 7,7 milioane euro peste cât încasează

PDL cere Guvernului Ponta să dea socoteală public despre modul în care vor fi cheltuite fondurile la rectificare pentru Parlament, servicii secrete, MAE şi MAI, a declarat, marţi, prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul, afirmând că aceste instituţii iau "partea leului" din banii alocaţi, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
29 oct. 2013, 14:51
PDL: Guvernul USL cheltuie în fiecare zi cu 7,7 milioane euro peste cât încasează

Paul a spus, într-o conferinţă de presă, că Guvernul, în loc să discute despre crearea locurilor de muncă şi acoperirea deficiturilor structurale, discută despre „de unde să mai taie”.

„Am văzut de unde taie: de la Muncă, Dezvoltare regională, de la Pensii, Transport, Economie. Grav este că Sănătatea este din nou sacrificată şi banii se duc în alte părţi. Guvernul Ponta trebuie să dea socoteală public cum se vor cheltui concret banii alocaţi la Parlament, la serviciile secrete, la MAE, la MAI, care îşi iau partea leului din actuala rectificare bugetară„, a afirmat Andreea Paul.

Ea a mai spus că USL cheltuie, în fiecare zi, în medie 7,7 milioane de euro mai mult decât încasează, având un deficit lunar de 230 milioane de euro.

„Este evident că USL investeşte în clientela politică, în serviciile speciale şi în Parlament în detrimentul stimulării competitivităţii economice, a mediului de afaceri”, a arătat liderul PDL.

Paul a mai spus că „Guvernul Ponta ia măsuri şchioape” şi vine cu două soluţii „una mai proastă decât cealaltă, şi anume creşterea cotei unice la 22% sau introducerea impozitului diferenţiat”.

Bugetul Preşedinţiei, alături de cele ale Curţii Constituţionale şi Agenţiei Naţionale de Integritate, înregistrează o reducere, la a doua rectificare din acest an, în schimb Senatul, Camera Deputaţilor, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale vor beneficia de alocări suplimentare la rectificare.