PDL insistă: Emil Boc a câştigat alegerile la Cluj cu un avans de 1.508 voturi

Tensiunea este tot mai mare la Cluj în aşteptarea rezultatelor alegerilor locale de duminică. În timp ce PSD îl acuză pe Emil Boc că ar fi bruscat o şefă a unei secţii de votare din Cluj-Napoca şi cere anularea sau renumărarea voturilor din mai multe secţii din oraş, cei de la PDL continuă numărătoarea voturilor, care îi este favorabilă fostului premier.

RomaniaTV.net
11 iun. 2012, 11:16
PDL insistă: Emil Boc a câştigat alegerile la Cluj cu un avans de 1.508 voturi

Preşedintele PDL Cluj-Napoca, Daniel Buda, a anunţat, luni, că potrivit numărătorii paralele realizate de partidul său, Emil Boc a câştigat primăria municipiului.

„Diferenţa între Emil Boc şi Marius Nicoară este de 1508 voturi în favoarea domnului Boc. Acest scor pe care l-am obţinut este mult peste media naţională, chiar dacă apreciez că puteam să obţinem mult mai mult. Conform numărătorii paralele efectuate de PDL Cluj în toate cele 159 de secţii din municipiu, Emil Boc a obţinut 53.713 de voturi, faţă de cele 52.205 voturi obţinute de Marius Nicoară. Aceste date nu mai pot fi schimbate. La Consiliul Judeţean Cluj am finalizat şi numărătoarea pe municipiu pentru candidatul nostru, Alin Tişe, care a obţinut 56.333 voturi faţă de candidatul USL, Horea Uioreanu, care a obţinut 47.378 voturi. Rezultă o diferenţă de 8.955 de voturi”, a spus preşedintele PDL Cluj-Napoca.

Până la această oră, Biroul Electoral Judeţean Cluj a anunţat doar rezultate parţiale pentru Consiliul Judeţean.

Potrivit rezultatelor date publicităţii de BEJ Cluj, luni la prânz, Horea Uioreanu (USL) a obţinut 39,17 la sută din sufragii, el fiind urmat de Alin Tişe (PDL) cu 36,93 la sută. Pe locul al treilea s-a clasat candidatul UDMR Mate Andras, cu 12,40 la sută din voturi.

Duminică seară, exit poll-urile îl indicau pe Marius Nicoară câştigător al alegerilor pentru primăria Cluj-Napoca.La alegerile locale din urmă cu patru ani, Emil Boc câştiga alegerile locale cu peste 75 % la sută, fiind urmat de candidatul de atunci al UDMR, Laszlo Attila, care obţinuse sub 8 la sută.