PDL nu vrea folosirea cărţii de alegător nici în 2012

Puterea nu vrea să scape de votul multiplu. După 12 ani de aşteptare, la alegerile parlamentare din acest an ar fi trebuit să se utilizeze cărţi de alegător, care ar împiedica posibilitatea votării de mai multe ori. Parlamentarii PDL, în frunte cu fostul ministrul de Interne Traian Igaş, vor să împiedice aplicarea legii, relatează România TV.

RomaniaTV.net
06 apr. 2012, 09:40
PDL nu vrea folosirea cărţii de alegător nici în 2012

Cărţile de alegător au fost introduse, prin lege, în anul 2000, însă nu au fost folosite niciodată, deşi proiectul era luat în calcul încă din 1992, de pe vremea guvernului Stolojan.

În locul lor, au fost folosite cărţile de identitate pe care se aplica un autocolant după exercitarea votului. Însă autocolantul se dezlipeşte relativ uşor, astfel că cei care au votat o dată puteau să repete operaţiunea la acelaşi scrutin.

Problema a fost dezbătută cu ocazia fiecărui rând de alegeri, însă niciodată nu s-a hotărât să se recurgă la cărţile de alegător. De data aceasta, opoziţia vine din partea PDL. Astfel, democrat-liberalii şi-au însuşit punctul de vedere al fostului ministru de Interne, Traian Igaş, potrivită căruia, la 12 ani de la distribuirea cărţilro de alegător, o mare parte dintre electori nu le mai posedă.

Un alt argument invocat este cel al costurilor, Igaş susţinând că tipărirea unor noi cărţi de alergător ar conduce la creşterea costurilor alegerilor din 2012.