PDL: Oprescu şi şeful Poliţiei Locale au semnat contracte ilegale cu o firmă de bodyguarzi

Consilierii generali ai PDL îl acuză pe primarul Sorin Oprescu şi pe şeful Poliţiei Locale, Ion Ţincu că au semnat contracte ilegale cu o firmă privată de bodyguarzi, pentru ca bucureştenii să fie păziţi de aceştia, a declarat, duminică, consilierul Ion Gâf Deac, informează Mediafax.

RomaniaTV.net
25 mart. 2012, 12:15
PDL: Oprescu şi şeful Poliţiei Locale au semnat contracte ilegale cu o firmă de bodyguarzi

El a spus că o patrulă de călăreţi formată din bodyguarzi au defilat sub Arcul de Triumf, iar aceşti bodyguarzi ai unei firme private au dat amenzi cetăţenilor, ceea ce este ilegal, fiind constituită o comisie de anchetă.

„Bodyguarzii unei firme private ne-au păzit şi au folosit ilegal însemnale statului, uniformă”, a spus consilierul PDL.

El a adăugat că toate contractele încheiate şi aprobate de Sorin Oprescu cu această firmă sunt ilegale. „Sorin Oprescu a considerat că bucureştenii pot fi păziţi de o firmă privată. Contractele au fost încheiate pe mai mulţi ani şi au fost încheiate pe o bază legală inexistentă”, a mai spus Gâf Deac.

Consilierul PDL a precizat că directorul general Ion Ţincu a aprobat mai multe achiziţii cu încălcări grave ale legii achiziţiilor. „Concluzia este că Sorin Oprescu trebuie să-şi asume răspunderea pentru pagubele create şi pentru că l-a împuternicit pe directorul Ion Ţincu să semneze contracte ilegale. Trebuie ca Ion Ţincu să-şi dea demisia în semn de bună credinţă”, a mai declarat consilierul PDL.

Reprezentanţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti (PLMB) îl acuză însă pe consilierul Ion Gâf Deac că a transmis informaţii false privind achiziţionarea de către Poliţia Locală a unor produse la preţuri de zeci de ori mai mari decât preţul pieţei.

„Fără a prezenta vreo probă, domnul Gâf a susţinut că au fost cumpărate diferite produse la preţuri de zeci de ori mai mari decât preţul pieţei”, a precizat PLMB.

Astfel, Gâf Deac a spus că a existat o achiziţie de pneuri pentru care s-a plătit 2.999 de lei pentru o bucată, însă contractul public arată că preţul de achiziţie a fost de 292,17 lei.

Nici informaţia consilierului privind achiziţia unei baterii auto la preţul de 3.436 de lei nu este reală, întrucât Poliţia Locală a Capitalei s-a dotat în ultimul an cu maşini noi şi nu a fost nevoie de cumpărarea unor seturi de acumulatori.

„A existat, într-adevăr, în februarie 2011 o achiziţie a unei baterii auto (pentru una din maşinile vechi) la preţul de 286 de lei”, a precizat PLMB.

Totodată, Ioan Gâf Deac a spus că PLMB a cumpărat tricouri cu preţul de 174 de lei pe bucată, însă din contractul nr. 185 din 27 martie 2011 rezultă că preţul plătit a fost de 35 de lei pentru o bucată. „Tot în acel contract se arată şi preţul unei pălării din dotarea uniformei: 110 lei, şi nu 400 de lei, aşa cum a afirmat domnul Gâf”, a precizat sursa citată.

O altă declaraţie a consilierului Gâf Deac a fost cea privind cumpărarea unor saci de gunoi cu 83 de lei bucata. Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a precizat că cumpărat, într-adevăr, saci menajeri, dar la preţul de 3,9 lei rola de saci mici şi 5,5 lei rola de saci menajeri mari.

Poliţia Locală a Capitalei susţine că prin afirmaţiile făcute de Ion Gâf Deac a fost adus un gav prejudiciu autorităţii şi imaginii instituţiei, consilierul putând fi acuzat de dezinformare.

„Prin discursul său fals, consilierul Gâf Deac a încercat să câştige capital politic discreditând o instituţie publică. Mai grav, instituţia pe care domnia sa a dorit să o prezinte în spectru negativ este una de ordine publică. În aceste condiţii, consilierul general Ioan Gâf Deac poate fi acuzat de dezinformare şi de faptul că a încercat să slăbească sistemul de siguranţă şi linişte publică al Capitalei”, au mai spus reprezentanţii Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti.