PDL: Ponta şi Solomon să demisioneze din Parlament!

Deputatul PDL Daniel Buda, preşedinte al Comisiei Juridice, le cere social-democraţilor Victor Ponta şi Adrian Solomon să demisioneze din Parlament ca urmare a declaraţiilor făcute de aceştia la adresa guvernanţilor şi a premierului Ungureanu.

RomaniaTV.net
25 apr. 2012, 13:12
PDL: Ponta şi Solomon să demisioneze din Parlament!

Buda condamnă, potrivit unui comunicat PDL, declaraţiile membrilor USL, Adrian Solomon şi Victor Ponta, referitoare la „ameninţările adresate premierului României, Mihai Răzvan Ungureanu şi parlamentarilor din forul legislativ”.

„Declaraţiile iresponsabile ale celor doi membri ai USL, Adrian Solomon şi Victor Ponta, care ţin să se evidenţieze prin ameninţări fără precedent, nu reprezintă decât nou episod trist din viaţa politicii româneşti promovat de această formaţiuniune Socialistă, după exemplul Dan Şova, contrare spiritului democratic şi european. Prin acest tip de discurs politic, membrii USL dau dovadă pe de o parte de imaturitate şi infantilism politic, iar pe de altă parte este evident faptul că greva de lux în care sunt de mai bine de două luni le-au afectat iremediabil capacitatea de a se raporta la societatea românească în conformitate cu principiile statului de drept, apelând la abordări politice caracteristice perioadei comuniste”, afirmă Buda.

El le cere celor doi să demisioneze din Parlament.

„Îmi exprim dezamăgirea şi condamn acest tip de comportament antieuropean şi antidemocratic promovat de membrii USL, şi le solicit public demisia domnilor Ponta şi Solomon care tratează în această manieră instituţiile statului şi îşi permit să profereze atacuri virulente la viaţa demnitarilor ţării. În caz contrar, nu pot decât să afirm că cei doi şi-au dat măsura incompetenţei politice prin promovarea şi susţinerea acestui tip de discurs intolerabil cu repercursiuni grave asupra imaginii statului nostru pe plan internaţional. Parlamentari de acest gen nu ne fac cinste şi am ferma convingere că aceste derapaje incomensurabile nu vor rămâne nesancţionate de catre cetăţenii acestei ţării”, afirmă Buda, citat în comunicat.

Buda afirmă că „este inacceptabil ca astăzi, în noul context european, să asistăm la astfel de abordări politice generate de oameni politici tineri, pe care România ar trebui să se bazeze”.

„Nesancţionarea acestor politiceni de genul Victor Ponta, Adrian Solomon, Dan Şova, care nu au capacitate de a respecta instituţiile statului şi fac declaraţii prin care atentează la siguranţa şi integritatea fizică a reprezentanţilor statului, creează un grav precedent pentru statul de drept şi democraţia românească”, afirmă Buda.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, miercuri, răspunzând unei întrebări referitoare la răspunderea guvernanţilor în cazul OUG 107/2010, că „nici dacă-i împuşti nu e suficient”, el arătând că cele 2,2 milioane de pensionari cărora li s-au reţinut bani trebuie să primească şi scuze.

Deputatul PSD Adrian Solomon a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că dacă premierul Ungureanu vine de 1 Mai la Bârlad şi nu discută cu autorităţile locale, va avea „nu soarta lui Tăriceanu, ci soarta lui Aldo Moro, iar asta nu-i o ameninţare, ci o asigurare”.

Aldo Moro, important om politic italian şi preşedinte al Partidului Democraţia Creştină, a fost răpit şi ucis în 1978 de către grupul terorist Brigăzile Roşii, în contextul în care propusese o colaborare între comunişti, socialişti şi catolici în perioadă de criză economică.

În replică, Guvernul a informat că premierul Ungureanu este „profund îngrijorat” de derapajele discursurilor politice şi cere solidarizare pentru eliminarea exceselor, după ce deputatul PSD Adrian Solomon a declarat că primul-ministru va avea „soarta lui Aldo Moro” dacă vine la Bârlad şi nu discută cu primarul.