PDL reiterează solicitarea către Guvern şi USL de a organiza o masă rotundă pe descentralizare

PDL reiterează solicitarea către Guvern şi USL de a organiza o masă rotundă, un pact naţional pe descentralizare la care să participe şi opoziţia, societatea civilă, structurile autorităţii locale, a declarat, luni, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu.

13 ian. 2014, 10:00
PDL reiterează solicitarea către Guvern şi USL de a organiza o masă rotundă pe descentralizare

Predoiu a spus că decentralizarea este un subiect în legătură cu care Guvernul a suferit „un nou eşec major”.

„Reiterăm solicitarea noastră către Guvernul Ponta şi către majoritatea USL de a organiza o masă rotundă, un pact naţional pe descentralizare la care să participe şi opoziţie şi societatea civilă şi structurile, asociaţiile autorităţilor locale. Numai în acest fel putem ajunge la o soluţie care să fie împărtăşită de către toate forţele politice şi de cele din afara spectrului politic. Important este ca cetăţenii să ştie ce descentralizare facem, important este să fie de acord cu ea”, a spus Predoiu înainte de BPN.

Curtea Constituţională a decis că Legea descentralizării, pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în Parlament în luna noiembrie, este neconstituţională, admiţând sesizarea formulată de parlamentarii PDL.

„Cu unanimitate de voturi, admite obiecţia de neconstituţionalitate în ceea ce priveşte criticile de neconstituţionalitate intrinsecă şi constată Legea privind stabilirea unor măsuri de descentralizare a unor competenţe exercitate de unele ministere şi organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi a unor măsuri de reformă privind administraţia publică, în ansamblul ei, este neconstituţională”, se arată în decizia Curţii.

Pe de altă parte, judecătorii CC au respins o serie de critici formulate de parlamentarii PDL.