PDL se aliază cu PNŢCD-ul lui Pavelescu: Mariajul dintre burghezul bogat şi aristocrata săracă

Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, şi Alex Ştefănescu, lider al PNŢCD Bucureşti, aripa Pavelescu, au semnat un protocol prin care părţile se angajează să susţină candidatura lui Silviu Prigoană. "Se asociază un eficient şi cu o aristocrată săracă", a spus Ştefănescu precizând că PNŢCD aduce "un capital de nobleţe".

RomaniaTV.net
03 apr. 2012, 10:41
PDL se aliază cu PNŢCD-ul lui Pavelescu: Mariajul dintre burghezul bogat şi aristocrata săracă

Cele două partide îşi propun să formeze împreună majoritatea în Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi în consiliile locale din Capitală.

Udrea şi-a exprimat speranţa că cele două partide vor continua colaborarea şi la alegerile parlamentare din toamnă. „Ne dorim să fim împreună şi în Parlamentul României, acolo unde este locul PNŢCD. Avem acelaşi adversar tradiţional: PSD„, a spus Udrea.

Alex Ştefănescu, omologul de la ţărănişti a lui Udrea, a început prin a o complimenta. „Mă bucur că am ocazia să mă fotografiez cu dumneavoastră, ceea ce va provoca invidia a milioane de bărbaţi„, a spus Ştefănescu. Apoi acesta a început să prezinte avantajele noii alianţe.

PDL vine cu un mod de acţiune energic, iar PNŢCD cu un capital de nobleţe atât de necesar în politică (…) Se asociază burghezul eficient cu o aristocrată săracă şi din această competiţie va ieşi o echipă puternică„, a spus Ştefănescu.

Comparaţia nu a fost tocmai pe placul vicepreşedintelui PDL Theodor Paleologu, prezent şi el la semnarea protocolului.

Ca o familie ce face politică de 1000 de ani, am avut şi strămoşi ce au fost în PNŢCD. Mie mi se reproşează de ce nu sunt în PNL, după cum tatălui meu i se reproşa de ce nu e în PNŢCD (…) Nu mi-e foarte clar care aristocrata săracă şi burghezul bogat pentru că în Balzac e invers: aristocratul e sărac şi burgheza bogată„, a spus Paleologu arătând că va continua să analizeze subiectul cu criticul literar Alex Ştefănescu şi în cursul campaniei.