PDL se pregăteşte pentru dizolvarea în Mişcarea lui MRU. Vezi sondajul care a şocat conducerea

Liderii PDL s-au întâlnit într-o şedinţă secretă, după ce au aflat rezultatul ultimului sondaj de opinie elaborat de CSOP, la solicitarea partidului. Conducerea este şocată de rezultatele dezastruoase, diferenţa faţă de partidul aflat pe locul doi fiind mai mare decât marja de eroare, scrie dcnews.ro.

RomaniaTV.net
20 apr. 2012, 12:58
PDL se pregăteşte pentru dizolvarea în Mişcarea lui MRU. Vezi sondajul care a şocat conducerea

Astfel, PDL este devansat de PPDD cu trei procente, iar USL nu va avea probleme în a depăşi pragul de 50 la sută plus 1, indiferent de manevrele electorale sau de fraudele din ziua votului.

Sondajul care i-a îngrozit pe liderii PDL arată că USL a atins 58 la sută, PPDD a depăşit 18 procente, iar PDL se află pe locul trei cu 15 la sută.

Mai grav, încrederea în Mihai Răzvan Ungureanu, văzut ca salvator al partidului şi mai ales ca succesor a lui Traian Băsescu, s-a redus dramatic,  cu aproape 10 procente, ajungând în jur de 22 la sută. 

Tendinţa de scădere a lui MRU în sondaje îl face nefolositor partidului, aşa că s-a luat decizia ca „migrarea” spre noua formaţiune condusă de Ungureanu să aibă loc până la alegerile locale, ceea ce, cred strategii PDL, ar da posibilitatea schimbării culorii şi siglei, pentru a proteja candidaţii de  imaginea „portocalie „.

În condiţiile în care asocierea cu PDL îl trage în jos pe Ungureanu, este vitală lansarea rapidă a noii formaţiuni, crede şi gruparea din jurul lui Traian Băsescu, practic mai trebuind stabilit doar cine se va sacrifica, rămânând în PDL.

Cel mai probabil gruparea Blaga va candida sub culorile portocalii, în vreme de „doamnele” şi „intelectualii” vor trece la noua formaţiune.