PDL sesizează instituţiile europene dacă Avocatul Poporului nu atacă ordonanţa privind alegerile parţiale

Partidul Democrat Liberal (PDL) va sesiza Comisia de la Veneţia şi Comisia Europeană dacă nu va primi un răspuns până pe 26 aprilie la scrisoarea adresată Avocatului Poporului prin care îi cerea să atace la Curtea Constituţională Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 12/2014 privind alegerile parţiale, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
16 apr. 2014, 08:22
PDL sesizează instituţiile europene dacă Avocatul Poporului nu atacă ordonanţa privind alegerile parţiale

‘Aşteptăm termenul de 30 de zile de la înregistrarea scrisorii noastre la Avocatul Poporului pentru contestare la CCR şi după curgerea acestui termen ne vom adresa Comisiei de la Veneţia şi Comisiei Europene. Suntem încă în acest termen, am ieşit astăzi, nu am ieşit în 26 aprilie să anunţăm, am crezut că nu este nevoie de niciun apel suplimentar la cei care îndeplineau interimar funcţia de Avocat al Poporului pentru a-şi face treaba. Dacă nu îşi îndeplinesc cu conştinciozitate şi cu minimă decenţă atribuţiile, nu vom renunţa la căile noastre de atac şi cele două căi pe care noi le vedem sunt cele legate de sesizarea Comisiei de la Veneţia şi a Comisiei Europene vizavi de modul cum Victor Ponta îşi achită angajamentele asumate’, a declarat miercuri liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Tinel Gheorghe, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.

Grupurile parlamentare ale PDL din Camera Deputaţilor şi Senat solicitau pe 26 martie Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituţională Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 12/2014. PDL-iştii susţineau că prevederile actului normativ sunt neconstituţionale, pentru că ordonanţa a modificat prevederile Legii electorale cu mai puţin de un an până la data alegerilor din 25 mai.

‘Prin Hotărârea de Guvern 199/2014 s-a stabilit data alegerilor în 25 mai 2014, noi considerăm că, prin decizia 682/2012, CCR a precizat că interiorul unui an de zile nu poate fi modificată legea electorală. În scrisoare solicităm expres Avocatului Poporului să atace la CCR OUG 12/2014’, declara atunci Tinel Gheorghe.