PDL sfătuieşte primarii să dea Guvernul în judecată pentru banii luaţi înapoi

Liderii PDL susţin că ordonanţa de urgenţă prin care guvernul Ponta a luat înapoi banii daţi primăriilor de către guvernul Ungureanu şi necheltuiţi este neconstituţională şi va oferi asistenţă juridică primarilor care dau Guvernul în judecată. Ce cealaltă parte, premierul Victor Ponta îi avertizează pe primari că nu vor câştiga niciun proces şi că le va imputa cheltuielile de judecată.

RomaniaTV.net
14 mai 2012, 09:22
PDL sfătuieşte primarii să dea Guvernul în judecată pentru banii luaţi înapoi

Preşedintele PDL, Emil Boc, a anunţat că partidul le va oferi primarilor un model-cadru prin care aceştia să revendice în justiţie banii pe care Guvernul i-a luat înapoi. Justificarea ar fi încălcarea prevederilor constituţionale referitoare la autonomia locală.

„Este încălcat principiul Constituţieicare garantează autonomia locală. Din moment ce s-a făcut rectifcarea de bugete locale prin hotărâri ale consiliilor locale, banii nu mai pot fi retraşi din bugetele primăriilor”, a declarat Emil Boc.

În schimb, premierul Ponta îi avertizează pe primari să nu se aventureze în acţiuni în justiţie împotriva Guvernului la indicaţiile liderilor PDL deoarece costurile ar fi mult prea mari şi beneficiile nule.

„O ordonanţă de urgenţă înseamnă o lege şi nu vor câştiga niciun proces. Dacă se iau după ei, o să le imput banii de cheltuieli de judecată”, a spus premierul.