PDL şi PPDD au depus moţiunea simplă „CFR Marfă-Cronica unei alte privatizări eşuate”

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, a anunţat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, că democrat-liberalii, alături de reprezentanţii PPDD, au depus moţiunea simplă "CFR Marfă-Cronica unei alte privatizări eşuate".

RomaniaTV.net
22 oct. 2013, 09:29
PDL şi PPDD au depus moţiunea simplă „CFR Marfă-Cronica unei alte privatizări eşuate”

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor urmează să stabilească data la care se va dezbate această moţiune în plenul acestui for legislativ.

Conducerea PDL a decis luni depunerea, marţi, la Camera Deputaţilor, a unei moţiuni simple pe tema privatizării CFR Marfă.

Moţiunea simplă a PDL privind CFR Marfă va fi dezbătută de plenul Camerei Deputaţilor luni sau marţi, în funcţie de programul ministrului Transporturilor Ramona Mănescu, a precizat, după şedinţa Biroului Permanent al Camerei, secretarul Camerei Niculae Mircovici.

Mircovici a spus că, în principiu, această moţiune este programată să fie dezbătută în plen luni de la ora 16,00, însă este posibil ca această dezbatere să fie amânată pentru marţi, deoarece ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, face luni o vizită în Turcia.

Purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, a precizat, după şedinţa de luni a BPN, că PDL aşteaptă prin această moţiune răspuns la trei întrebări – ce se va întâmpla cu cei 11.000 de angajaţi ai CFR Marfă, cine îşi asumă răspunderea pentru hotărârea de Guvern care a dus la eşuarea privatizării şi când va fi reluat procesul de privatizare.

Ea a adăugat că se impune şi demisia, cel puţin de onoare, a ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu.

Vânzarea a 51% din CFR Marfă către Grup Feroviar Român (GFR), companie deţinută de omul de afaceri Gruia Stoica, nu a putut fi finalizată până la termenul limită, 14 octombrie, pentru că unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra tranzacţiei.