PDL şi UNPR, parteneri în Bucureşti la alegerile locale

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a declarat, luni, după şedinţa BPN al PDL, că este convinsă că alianţa cu UNPR "va fi la nivel local, la nivelul fiecărei organizaţii". În ceea ce priveşte Capitala, Udrea a spus că între PDL şi UNPR va exista un parteneriat, cele două formaţiuni urmând să-şi susţină reciproc candidaţii la primării.

RomaniaTV.net
27 feb. 2012, 11:44
PDL şi UNPR, parteneri în Bucureşti la alegerile locale

„Eu sunt convinsă că alianţa cu UNPR va fi la nivel local, la nivelul fiecărei organizaţii. Cât priveşte un protocol la nivel naţional sau o altă formulă de colaborare, punctul de vedere al PDL va fi exprimat în scurt timp. Punctul de vedere al UNPR l-am citit pe sms acum câteva minute. Sigur vom avea un parteneriat prin care ne susţinem reciproc candidaţii, iar la Bucureşti va fi această alianţă”, a spus Elena Udrea.

Ea a făcut aceste precizări după ce a fost întrebată dacă va exista alianţă la nivel naţional între PDL şi UNPR sau aceasta va fi doar la nivelul Bucureştiului.

Elena Udrea a declarat, înainte de şedinţa BPN al PDL, că la alegerile din Bucureşti va exista un parteneriat al PDL cu UNPR, cele două partide urmând să-şi susţină reciproc candidaţii la primării.

Udrea a fost întrebată dacă lista candidaţilor la Bucureşti la primăriile de sector este definitivată.

„La sectoare este definitivată. La Bucureşti vom avea cu siguranţă un parteneriat cu UNPR. UNPR are doi candidaţi, primari în funcţie foarte bine cotaţi, care vor fi şi candidaţi la sectoarele 2 şi 4. Înţelegerea de la Bucureşti între PDL şi UNPR va fi în sensul în care ne susţinem reciproc candidaţii la primării”, a spus liderul PDL Bucureşti.

Neculai Onţanu, Liviu Negoiţă, Cristian Popescu Piedone şi Cristian Poteraş vor fi candidaţii susţinuţi de PDL la primăriile sectoarelor 2,3,4 şi 6 ale Capitalei, candidatul pentru Primăria Generală urmând a fi stabilit până la 15 martie au declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, surse din PDL.

Potrivit surselor citate, „pentru sectoarele 1 şi 5 se aşteaptă rezultatele sondajelor. Un sondaj a fost făcut pentru stabilirea candidatului pentru Primăria Capitalei, iar în acesta a ieşit pe primele locuri Silviu Prigoană, dar urmează să fie făcut un alt sondaj, astfel încât până la 15 martie să fie stabiliţi toţi candidaţii”, au detaliat sursele citate.

PDL a stabilit candidaţii pentru primăriile de sector, numele lor urmând să fie anunţate printr-o „strategie potrivită”, partidul având şanse să mai câştige cel puţin o primărie pe lângă cele două pe care le deţine în prezent, a declarat, sâmbătă, vicepreşedintele PDL Elena Udrea.

„Ne-am fixat candidaţii la toate sectoarele, la Bucureşti. O să-i anunţăm în perioada următoare, cu o strategie potrivită. Suntem la finalul evaluării şi sunt convinsă că PDL la Bucureşti va face o surpriză frumoasă, pentru că nu doar avem în acest moment două sectoare în care deţinem primăria, dar avem mari şanse să mai câştigăm cel puţin un sector”, a declarat vicepreşedintele PDL.