PDL vrea premier tehnocrat şi miniştri politici. Urmaşul lui Boc, anunţat la ceas de seară

Biroul Permanent Naţional al PDL a decis, luni, să susţină desemnarea unui premier tehnocrat, după demisia cabinetului Boc, au declarat pentru Mediafax surse din partid.

RomaniaTV.net
06 feb. 2012, 11:38
PDL vrea premier tehnocrat şi miniştri politici. Urmaşul lui Boc, anunţat la ceas de seară

Potrivit unor surse din partid, mandatul cu care PDL va merge la Cotroceni este cel al unui Guvern politic, cu un premier tehnocrat.

Oficial, democrat-liberalii spun că în privinţa premierului aşteaptă să se pronunţe şi preşedintele Traian Băsescu.

„Este prematur să discutăm nume, avem câteva variante pe care le vom discuta la Cotroceni”, a declarat vicepreşedintele Sever Voinescu.

La consultări, din partea PDL va fi o prezentă o delegaţie amplă:  Emil Boc, Roberta Anastase, Gheorghe Flutur, Traian Băsescu, Ioan Oltean, Anca Boagiu. George Scripcaru, Elena Udrea, Mihai Stănişoară, Gheorghe Ştefan şi Sever Voinescu.

Democrat-liberalii se aşteaptă ca anunţul preşedintelui privindu-l pe noul premier să fie făcut chiar în această seară. Sever Voinescu a arătat că viitorul şef al Guvernului poate conta pe sprijinul coaliţiei de guvernământ. „Noi mizăm pe o susţinere largă în Parlament. Ideal ar fi să fie şi colegi din USL care să sprijine acest guvern”, a declarat Voinescu.

Întrebat dacă PDL va susţine desemnarea în viitorul guvern a actualilor miniştri democrat-liberali, Voinescu a răspuns: „Vor fi schimbări semnificative”. Nu este exclusă nicio modificare a structurii Guvernului, în cazul în care noul prim-ministru crede că ar fi nevoie de o redimensionare a Executivului.

Există două variante, ţinând cont de discuţiile de azi din Coaliţie: Guvern eminamente politic, cu premier şi miniştri politici, sau un Guvern cu un premier independent şi miniştri politici. Nu cred în alte variante”, a declarat şi prim-vicepreşedintele PDL, Sorin Frunzăverde, pentru Agerpres.

UDMR şi UNPR nu vor guvern de tehnocraţi.