PDL vrea referendum pentru Constituţie în ziua alegerilor locale

Democrat-liberalii cer ca, în ziua alegerilor locale, 10 iunie, să aibă loc şi referendumul pentru modificarea Constituţiei. Emil Boc spune că revizuirea vizează trecerea la Parlament unicameral şi reducerea numărului de aleşi la 300, iar alegerile parlamentare din toamnă ar urma să fie organizate conform noii legi fundamentale.

RomaniaTV.net
19 mart. 2012, 11:27
PDL vrea referendum pentru Constituţie în ziua alegerilor locale

Liderul PDL Emil Boc a declarat luni că revizuirea Constituţiei ar fi un bun moment pentru ca opoziţia să revină în Parlament.

El a explicat că revizuirea legii fundamentale nu poate fi făcută în absenţa opoziţiei din Parlament, întrucât sunt necesare voturile a două treimi din numărul senatorilor şi deputaţilor pentru adoptarea acesteia.

Liderul PDL a menţionat că această revizuire ar presupune punerea în aplicare a rezultatelor referendumului din 2009, respectiv trecerea la Parlamentul unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la 300.

Emil Boc a susţinut că referendumul pentru revizuirea Constituţiei ar trebui să aibă loc simultan cu alegerile locale, adică în 10 iunie, astfel încât alegerile parlamentare din toamnă să fie organizate conform noii legi fundamentale.