Pe lângă metrou, Clujul va avea şi telegondolă. Va fi legătura dintre mall şi aeroport

Pe lângă metrou, Clujul va avea şi telegondolă, asta susţine arhitectul Cătălin Iclozan, coordonatorul echipei de proiectare a cartierului Transilvania Smart City (TSC). Acesta a vorbit despre proiectul care este privit, de public, ca o poveste științifico-fantastică.

11 ian. 2022, 19:25
Pe lângă metrou, Clujul va avea şi telegondolă. Va fi legătura dintre mall şi aeroport
Pe lângă metrou, Clujul va avea şi telegondolă

Pe lângă metrou, Clujul va avea şi telegondolă. Arhitectul Cătălin Iclozan, coordonatorul echipei de proiectare TSC a fost invitat la Real Estate Agenda, emisiunea produsă de Napoca FM.

Citeşte şi: Cluj, primul judeţ în scenariul roşu. Incidenţă COVID-19 de peste 14 la mie într-o localitate din Cluj

Pe lângă metrou, Clujul va avea şi telegondolă

Telegondola se face. Avem deja niște intenții de PUZ (plan urbanistic zonal n.r.) pentru ea, avem și un traseu. Suntem acum la acordul fin, încât să vedem cum facem ca această telegondolă să meargă pe mijlocul bulevardului, pe deasupra, și să nu incomodeze blocurile care vor fi în vecinătate. Nu foarte aproape.

Ar fi neplăcut să stau la etajul al treilea și să-mi treacă pe lângă balcon niște băieți care se duc la aeroport. Deci suntem atenți la ce înălțime va trece, astfel încât locuirea să nu fie afectată în niciun fel”, a explicat Cătălin Iclozan, potrivit Media9.ro.

Arhitectul bucureștean, mutat temporar la Cluj pentru proiectul TSC, spune că marele avantaj al telegondolei va fi predictibilitatea. Pentru că nu va depinde de trafic și semafoare.

Citeşte şi: Clujul, pe primul loc în topul celor mai scumpe locuinţe. Cât costă o garsonieră de 24 de metri pătraţi

Cred că publicul nu va avea nemulțumiri, pentru că această telegondolă nu e neapărat pentru noi (pentru TSC n.r.). Este un mijloc de transport urban, iar pentru utilizatorul de aeroport va fi un mare plus.

Acum eu nu știu la ce oră să plec la aeroport, să nu cumva să pierd avionul. O gondolă nu se mai lovește de niciun trafic, e ceva predictibil. O să știu că pot să merg să beau o cafea sau să fac shopping la Iulius Mall și dacă plec cu fix șapte minute și jumătate înainte (și știu care este orarul acestei telegondole), ajung la aeroport la ora X.

Tot traficul de pe bulevarde este anulat. Investițiile care se fac în acest cartier vor aduce beneficii pentru toți clujenii. Orice clujean va putea merge la Iulius Mall să ia de acolo telegondola. Prima stație va fi în Parcul Est”, a mai afirmat arhitectul Cătălin Iclozan.

TSC este un cartier ce va avea un mall, hotel, școală, grădiniță, creșă, spații de recreere și parcuri. S-a anunțat încă de la început că a fost gândit ca un ansamblu smart, în care tehnologia va juca un rol important, iar serviciile poștale se vor realiza cu drone.


loading...
Partenerii noștri