Clujul, pe primul loc în topul celor mai scumpe locuinţe. Cât costă o garsonieră de 24 de metri pătraţi

Clujul continuă să ocupe primul loc în topul celor mai scumpe locuinţe. Prețurile au ajuns să fie atât de ridicate, chiar și pentru locuințe care nu îți oferă nici măcar un minim de confort.

06 ian. 2022, 15:10
Clujul, pe primul loc în topul celor mai scumpe locuinţe. Cât costă o garsonieră de 24 de metri pătraţi
Cât costă o garsonieră de 24 de metri pătraţi, în Cluj

Clujul, pe primul loc în topul celor mai scumpe locuinţe. Astfel, o garsonieră de doar 24 de metri pătrați de pe strada Observatorului, cartierul Zorilor, a ajuns să fie scoasă la vânzare pentru 110.000 de euro, adică 4600 de euro/mp, scrie stiridecluj.ro.

Clujul, pe primul loc în topul celor mai scumpe locuinţe

Cu alte cuvinte, garsoniera cu doar un duș și un WC a ajuns să coste cât o vilă la periferia Bucureștiului sau una de lux în afara Capitalei. Proprietarul este dispus să accepte și credit și nu vrea oferte bombă.

Garsoniera cu baie (duș, wc) bucătărie mobilată cu totul (aragaz, frigider, mobila de bucătărie) camera cu pat dublu, dulap foarte spațios și bine compartimentat, birou, scaun  etajul 4/4. Pretul este 110 000 euro, usor negociabil. Va rog fara oferte bomba. Se accepta credit”, este descriere persoanei care vinde garsoniera construită în 1977.

Citeşte şi: Gigi Becali, lovitură de sute de milioane de euro! Fetele sale au demarat proiecte imobiliare în Pipera FOTO

Dezvoltatorii imobiliari anunţă creşterea preţurilor locuinţelor

Oferta de locuinţe noi este din ce în ce mai limitată, iar proiectele imobiliare a căror construcţie va începe anul viitor, cu termen de livrare la final de 2022 sau 2023, se vor scumpi, arată dezvoltatorii imobiliari.

Creşterea preţurilor pentru materialele de construcţie, dar şi la utilităţi au un impact care se simte deja pe piaţa imobiliară.

Pentru a contracara efectele care ar putea apărea ca urmare a acestor evoluţii ale costurilor asupra preţurilor, dezvoltatorii adoptă strategii diferite astfel încât să găsească cele mai bune soluţii atât pentru businessul lor, dar mai ales pentru cumpărători.

În unele cazuri, dezvoltatorii preferă să închirieze apartamentele care iniţial au fost construite cu scopul de a fi vândute şi totodată să renegocieze contractele de împrumut pe care le au cu băncile. În acest fel, vor reuşi să menţină un nivel rezonabil al marjei de profit”, spun dezvoltatorii imobiliari şi specialiştii în imobiliare.