Pe urmele Alinei Dumitru. Două medalii de aur pentru România, la Europenele de judo pentru tineret

Sportivele române Alexandra Larisa Florian (cat. 52 kg) şi Loredana Ohâi (cat. 57 kg) au cucerit vineri medaliile de aur la Campionatele Europene de judo Under-23 de la Samokov (Bulgaria).

RomaniaTV.net
15 nov. 2013, 17:32
Pe urmele Alinei Dumitru. Două medalii de aur pentru România, la Europenele de judo pentru tineret

România a câştigat două medalii de aur în competiţia feminină a Campionatului European de judo pentru tineret, care se desfăşoară în Bulgaria.

Potrivit Agerprs, Larisa Florian a învins-o în optimile de finală la categoria 52 kg pe bulgăroaica Galia Ivanova, în sferturi a trecut de Shira Hayat (Israel), în semifinale a dispus de kosovara Distria Krasniqi, iar în ultimul act a câştigat în faţa altei reprezentate a Israelului, Gili Cohen.

La cat. 57 kg, Loredana Ohâi s-a impus în primul tur în faţa ucrainencei Natalia Ilkov, în sferturi a dispus de Ilayda Seyis (Turcia), în semifinale a trecut de Ivelina Ilieva (Bulgaria), pentru ca să câştige medalia de aur graţie victoriei asupra franţuzoaicei Lola Benarroche. La aceeaşi categorie, Andreea Geanina Florian a cedat în primul tur la Narges Mohseni (Austria).

La cat. 48 kg, Andreea Ştefănescu a fost învinsă în primul tur de slovena Kristina Vrsic, care ulterior şi-a adjudecat medalia de argint. Diana Kovacs a pierdut şi ea în manşa inaugurală în faţa italiencei Anna Bartole.

În întrecerea masculină, Amado Claudiu Lazea a fost învins în primul tur la cat. 60 kg de croatul Bernard Azinovic, care ulterior s-a clasat pe 5, după ce a pierdut meciul pentru medalia de bronz. La cat. 66 kg, Remus Mircea Lazea l-a învins în primul tur pe sârbul Ilija Ciganovic, în optimi a dispus de estonianul Ilias Avir, dar a pierdut în sferturi disputa cu italianul Emanuele Bruno, iar apoi în recalificări în faţa slovenului Andraz Jereb.

România mai are patru sportivi în competiţie, Adrian Daroti (cat. 73 kg), Raul Hănciută (cat. 90 kg), Daniel Natea (cat. +100 kg) şi Flavius Smeu (cat. +100 kg).

La Europene participă 276 de judoka din 36 de ţări, 159 la masculin şi 117 la feminin.