Pe Venus ar putea exista viaţă: Un cercetător ar fi descoperit un scorpion FOTO

Un cercetător rus susţine că a descoperit viaţă pe Venus după ce a analizat fotografiile realizate de o sondă sovietică ce a ajuns pe suprafaţa planetei în urmă cu 30 de ani.

RomaniaTV.net
23 ian. 2012, 16:02
Pe Venus ar putea exista viaţă: Un cercetător ar fi descoperit un scorpion FOTO

Imaginile, realizate de sonda Venus-12 în 1982 – au fost reexaminate de Leonid Ksanfomaliti de la Institutul de cercetare spaţială al Academiei de Ştiinţe din Rusia.

Ksanfomaliti spune că în fotografii se văd mai multe obiecte care par să aibă un corp asemănător unui scorpion, cu un disc şi o „aripioară neagră”, care pare să se fi mişcat în imagini.

„Să uităm de teoriile actuale ale non-existenţei vieţii pe Venus, am curajul să sugerez că caracteristicile morfologice ale obiectelor ne pot permite să spunem că sunt în viaţă„, a spus cercetătorul rus.

Ksanfomaliti este autorul mai multor cărţi despre spaţiu, inclusiv despre Mercur.

Nu există dovezi ale vieţii pe Venus, care are o temperatură la suprafaţă de 464 grade Celsius.

Venus seamănă cu Pământul ca structură şi dimensiune, însă atmosfera sa densă şi toxică capturează căldura, în efectul de seră”, spune NASA.

Experţii nu spun că nu a existat viaţă pe Venus în trecut – însă cele mai multe studii s-au concentrat pe descoperirea oceanelor şi posibil, a vieţii, dinainte de efectul de seră, în trecutul îndepărtat.

Sondele NASA au realizat noi imagini detaliate ale suprafeţei lui Venus, mult mai recente decât cele ale sondei ruse, în care nu apar fiinţe în viaţă.