Pedeapsă exemplară în Marea Britanie: Un bărbat, condamnat la închisoare pentru că a ucis o pisică

Un fost soldat britanic a fost condamnat marţi la 18 săptămâni de închisoare pentru uciderea unei pisici cu lovituri de picior după ce aceasta fusese lovită înainte de o maşină.

26 feb. 2014, 07:33
Pedeapsă exemplară în Marea Britanie: Un bărbat, condamnat la închisoare pentru că a ucis o pisică

În apărarea sa, bărbatul de treizeci de ani, care era beat în momentul producerii faptelor în septembrie anul trecut, a declarat că a vrut să scurteze suferinţa animalului, scrie Agerpres.

Dar judecătorii unei instanţe de la marginea oraşului Manchester au hotărât că a fost vorba despre „un act deliberat de cruzime şi rău intenţionat faţă de un animal deja rănit şi neajutorat”.

Imagini ale camerelor de supraveghere îl arată pe Anthony Delaney când îi aplică pisicii două puternice lovituri de picior la ora cinci dimineaţă pe o stradă din Manchester.

Animalul a murit la câteva minute după ce au sosit la faţa locului agenţi ai societăţii de protecţie a animalelor, chemaţi de martori.

În afară de închisoare, fostul soldat a primit de asemenea o pedeapsă de interzicere a deţinerii de animale timp de cinci ani.

La începutul lunii februarie, un tribunal din Marsilia, Franţa, a condamnat la un an de închisoare cu executare un bărbat care a rupt laba unei pisici după ce a aruncat-o în aer de mai multe ori şi a postat apoi înregistrarea video pe internet, aminteşte AFP.