Pedeapsa primită de trei hoţi români, motiv de idignare pentru britanici

Locuitorii şi poliţia dintr-o localitate britanică din comitatul Leicestershire sunt nemulţumiţi de pedeapsa prea indulgentă primită de trei hoţi români care au furat plumb în valoare de 50.000 de lire sterline de pe acoperişul bisericii St. Mary din localitate, ce datează din secolul XIII.

RomaniaTV.net
03 mart. 2012, 09:17
Pedeapsa primită de trei hoţi români, motiv de idignare pentru britanici

Românii Florin Stan, în vârstă de 24 de ani, Vergil Stan, în vârstă de 51 de ani, şi Nicolae Bîrsan, în vârstă de 26 de ani, au intrat în biserică în două nopţi consecutive luna trecută şi au sustras o cantitate uriaşă de plumb , relatează Daily Mail, în ediţia electronică de sâmbătă. Graţie camerelor de luat vederi şi vigilenţei paznicului bisericii şi poliţiei, ei au fost arestaţi în ziua următoare. Toţi şi-au recunoscut vinovăţia în faţa magistraţilor din Hinckley, comitatul Leicestershire.

Românii au fost eliberaţi condiţionat, urmând să ispăşească o pedeapsă de 12 luni în cadrul comunităţii (comunity orders) şi să efectueze 55 de ore de muncă în folosul comunităţii.

Noaptea trecută, furia a cuprins comunitatea locală, care susţine că pedeapsa dată hoţilor încurajează astfel de acte. „Această pedeapsă este deplorabilă pentru că rareori capturăm astfel de infractori”, a declarat David Bill, membru al poliţiei din Leicestershire. „Noi am reuşit să arestăm trei bărbaţi care au recunoscut pagubele produse unei biserici frumoase, iar magistraţii au ratat oportunitatea de a transmite un mesaj clar că astfel de infracţiuni nu vor mai fi tolerate”, a adăugat el.

El i-a invitat pe magistraţi să discute cu membrii comunităţii pentru a le explica sentinţa pe care au dat-o celor trei hoţi români.

Şi vicarul bisericii St Mary, reverendul John Whittaker, a criticat sentinţa. „Este o adevărată ruşine”, a declarat el. „Poliţia a făcut o treabă grozavă şi a reuşit o arestare urmată de probe şi se simte dezamăgită că amploarea infracţiunii nu pare reflectată în pedeapsă”, a adăugat el.