Pedeliştii cedează nervos. Cearta cu strigături a deputaţilor: „Să şi-l asume Blaga pe Stănişoară”

În timp ce Vasile Blaga şi Elena Udrea se află în teritoriu pentru a-şi prezenta moţiunile, pedeliştii rămaşi în Capitală se încaieră pentru locul lăsat liber de Mihai Stănişoară. În şedinţa de luni a deputaţilor democrat-liberali, tabăra Elenei Udrea a încercat forţarea unui vot pentru numirea noului lider de grup, propunerea ducând la un întreg scandal.

RomaniaTV.net
11 mart. 2013, 16:26
Pedeliştii cedează nervos. Cearta cu strigături a deputaţilor: „Să şi-l asume Blaga pe Stănişoară”

Lupta internă din partid împarte mai vizibil ca niciodată cele două tabere pedeliste. Conflictul a reapărut, luni, o dată cu şedinţa deputaţilor democrat-liberali. Deşi, doar 30 dintre cei 55 de parlamentari ai grupului au fost prezenţi la întâlnire, susţinătorii Elenei Udrea au propus votarea unui nou lider de grup în locul lui Mihai Stănişoară. Numai că, deputaţii fideli lui Blaga au respins orice încercare de vot, solicitând ca votul să fie amânat până după congresul din 23 martie.

„Liderul de grup trebuie asumat de conducerea partidului. Dacă iese Blaga, atunci trebuie să accepte, dacă iese Udrea, atunci trebuie să acepte, dacă iese Macovei, atunci trebuie să accepte. O parte dintre colegii noştri sunt în ţară cu moţiunile şi noi votăm liderul de grup. Vi se pare normal?”, a ieşit la atac deputatul Alin Popoviciu, potrivit susrelor ROMÂNIATV.NET.

Contraatacul a venit din partea lui Clement Negruţ, care le-a reproşat susţinătorilor lui Blaga că „trădarea” lui Stănişoară trebuie reparată acum de întregul partid.

„Să vină acum Blaga să şi-l asume pe Stănişoară. Numărul doi din partid. Numărul doi şi trădează. De ce trebuie să ni-l asumăm cu totii?”, a fost replica lui Negruţ.

„Dar ce, Blaga l-a adus? Să şi-l asume Petre Roman!”, a comentat unul dintre liderii partidului.

„Noi vorbim de lider de grup, dar săracul, numai Mircea (n.r. Mircea Toader) e pe la microfon”, a fost observaţia lui Popoviciu.

Dincolo de replicile aduse pe un ton ridicat, deputaţii PDL ar avea trei variante pentru noul lider de grup. Potrivit surselor ROMÂNIATV.NET, postul este vizat de Cezar Preda, din partea aripii Blaga, şi de Gheorghe Tinel, din partea aripii Udrea. Pe lângă aceştia, candidat la şefia grupului va fi şi Mircea Toader care şi-a anunţat deja intenţia de a redeveni liderul deputaţilor. De altfel, Toader are cele mai mari şanse de a prelua respectivul post, fiind privit ca o variantă de compromis, care ar împăca ambele echipe.

Cum şedinţa de luni s-a terminat fără nicio concluzie clară, deputaţii care susţin moţiunea Elenei Udrea vor încerca din nou marţi, votarea noului lider de grup deşi, parlamentarii fideli lui Blaga promit că tentativa va fi din nou soldată cu eşec. La întâlnirea de mâine este aşteptat şi Vasile Blaga, liderul democrat-liberal urmând să tranşeze problema alegerii.