Pedeliştii vor decide luni dacă cer întoarcerea Robertei Anastase la şefia Camerei Deputaţilor

PDL va analiza luni problema sesizării Curţii Constituţionale, în vederea contestării demersului USL în urma căruia  Robertei Anastase a pierdut funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Conform vicepreşedintelui democrat-liberal, Sulfina Barbu, juriştii partidului vor analiza noul cadru legal rezultat în urma reluării dreptului CCR de a se pronunţa asupra deciziilor Parlamentului.

RomaniaTV.net
20 sept. 2012, 12:49
Pedeliştii vor decide luni dacă cer întoarcerea Robertei Anastase la şefia Camerei Deputaţilor

Un eventual demers care vizează întoarcerea Robertei Anastase la şefia Camerei Deputaţilor ar veni în urma contestaţiei pe care PDL a depus-o la Curtea Constituţională cu scopul de a-l repune în funcţia de preşedinte al  Senatului pe Vasile Blaga. 

Prim-vicepreşedintele PDL Mihai Stănişoară a declarat, joi, referitor la sesizarea depusă la CCR privind schimbarea lui Vasile Blaga de la şefia Senatului, că „şi dacă o zi se mai duce Blaga la Senat, asta arată că întreg acel demers”.

Stănişoară a menţionat că PDL a depus la sfârşitul săptămânii trecute o sesizare la CC privind schimbarea lui Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului: „Şi chiar dacă o zi se mai duce Blaga la Senat, asta arată că întreg acel demers a fost unul prin care s-a atacat ordinea şi statul de drept în România”, a spus Stănişoară, citat de Mediafax.

Prim-vicepreşedintele PDL a arătat că sesizarea depusă săptămâna trecută de PDL la Curtea Constituţională reia ceea ce s-a cerut prima dată, după schimbarea lui Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului, atunci CC nejudecând o astfel de sesizare pentru că atribuţiile Curţii fuseseră restrânse: „Acum situaţia s-a schimbat şi în mod natural am depus această sesizare, am depus-o preventiv”.

La rându-i, vicepreşedintele PDL, Sulfina Barbu, a precizat că, în cazul Camerei Deputaţilor, democrat-liberalii vor face o analiză din punct de vedere juridic şi a precizat că regulamentele Camerei Deputaţilor şi a Senatului sunt diferite.

„Vom discuta în forul de conducere al partidului, după ce vom analiza juridic. Juriştii analizează prevederile. Dacă juridic este întemeiată, vom depune o sesizare, după ce vom discuta acest lucru în Biroul Permanent de luni”, a menţionat Sulfina Barbu, citată de Mediafax.