Pedepse cu închisoarea pentru ofiţerii care cereau bani şi favoruri sexuale pentru permise auto

Publicat: Miercuri, 05 Februarie 2020 18:51 // Actualizat: Miercuri, 05 Februarie 2020 19:07 // Sursa: romaniatv.net

Doi poliţişti din Neamţ şi doi instructori auto din Covasna au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare într-un proces privitor la şpăgi pretinse la examenele auto. Unul dintre subofiţeri a ajutat o candidată să obţină permisul ilegal, după ce i-a pretins în schimbul ajutorului favoruri sexuale.

Magistraţii de la Tribunalul Covasna s-au pronunţat, pe 4 februarie 2020, în dosarul numit „Sex şi mită la Permise", în care doi poliţişti din Neamţ au fost acuzaţi că primeau bani şi alte avantaje de la candidaţii la examenele auto, unul dintrei ei obţinând favoruri sexuale în schimbul promovării unei candidate.

Costel Adrian Anton, agent principal la Serviciul Public Comunitar Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor Covasna, poliţist în Neamţ, dar delegat în judeţul vecin, a fost acuzat de luare de mită, folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual şi abuz în serviciu. Pentru toate acestea a fost condamnat la o pedeapsă de 2 ani, 9 luni şi 10 zile de închisoare, pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere, pe o perioadă de 4 ani. Ca pedeapsă complementară, judecătorii i-au interzis, timp de 2 ani, mai multe drepturi, între care şi de a mai avea atribuţii de examinare a candidaţilor la examenul pentru permisul auto sau a unor categorii ale acestuia. Poliţistul a mai fost obligat să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii şi s-a dispus confiscarea a 4.235 lei şi 1.100 de euro, bani obţinuţi din infracţiuni, plus plata unor cheltuieli de judecată în valoare de 7.605 lei. Decizia instanţei poate fi atacată la Curtea de Apel Braşov.

Cel de-al doilea poliţist, Ilie Cristian Filip, comisar la Serviciului Regim Permise şi Înmatriculări Neamţ, şi el detaşat la Covasna, a fost inculpat pentru luare de mită. Pentru această acuzaţie a primit 2 ani de închisoare cu suspendare şi trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii.

În cazul poliţistului Adrian Anton, ancheta a arătat că una dintre candidate a acceptat să întreţină raporturi sexuale cu inculpatul, în schimbul promovării examenului. "În perioada 7 martie 2016 - 20 aprilie 2016, inculpatul C.A.A, în aceeaşi calitate de examinator, a obţinut favoruri de natură sexuală de la o candidată, în scopul de a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, respectiv de a o ajuta pe aceasta să completeze chestionarul de la proba teoretică, în timp ce o supraveghea", se arată într-un comunicat DNA.

Conform actelor de urmărire penală, candidata s-ar fi întâlnit cu agentul Anton într-o benzinărie, acolo unde a dus-o instructorul auto, lăsând-o în maşină în timp ce el a intrat să bea o cafea. Între timp, a sosit poliţistul, care i-ar fi cerut "un pupic", dar fata care nu ştia cu cine are de-a face, a refuzat. L-a reîntâlnit mai apoi la examen, unul pe care l-a picat, examinatorul spunându-i că dacă i-ar fi dat "un pupic" când a cerut, rezultatul ar fi fost altul. La următorul examen, poliţistul i-a şoptit răspunuri corecte, atâtea cât să promoveze cu 22 de puncte. Asta după ce tânăra acceptase avansurile agentului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
mita la permise permise auto scandal sexual sex si mita
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7789
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 8 °
Ultimele joburi adaugate
24 H