Pedro, șoferul de TIR abandonat pe Valea Oltului, a fost salvat de un român! „Nu avem nicio scuză să stăm cu mâinile in sân”

Pedro, șoferul de TIR abandonat de patron pe Valea Oltului, a fost ajutat de un român. Disperat, acesta a cerut ajutorul șoferilor români de TIR. Cazul lui Pedro a devenit popular pe grupurile de Facebook

29 mart. 2023, 20:33
Pedro, șoferul de TIR abandonat pe Valea Oltului, a fost salvat de un român! „Nu avem nicio scuză să stăm cu mâinile in sân”

Pedro, șoferul de TIR abandonat de patron pe Valea Oltului, a fost ajutat de un român. La începutul lunii martie, șoferul ucrainean a fost implicat într-un accident rutier. Bărbatul a cerut ajutorul firmei din Uzbekistan pentru care lucra. Patronul companiei a promis că cineva îi va veni în ajutor pentru a repara camionul. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar Pedro a fost abandonat pe marginea drumului, iat în doar câteva zile a rămas fără apă sau mâncare.

Citește și: Haos politic în Peru: preşedintele Pedro Castillo, demis în direct la TV pentru „incapacitate morală” VIDEO

Disperat, acesta a cerut ajutorul șoferilor români de TIR. Cazul lui Pedro a devenit popular pe grupurile de Facebook, iar un număr mai mare de persoane s-a mobilizat pentru a-l ajuta. Mai mult, unul dintre români l-a ajutat pe ucrainean să repare camionul, iar după mai multe zile de muncă, camionul a pornit.

Pedro a fost ajutat de români

Românul care l-a ajutat pe șoferul ucrainean a subliniat că nu este normal să întoarcem spatele unei persoane, indiferent de naționalitatea acesteia.

„Indiferent de naționalitate, când unul de-al nostru de pe șosele ne cere ajutorul din priviri, atunci nu avem nicio scuză sa stăm cu mâinile in sân. Acest om vine din țara aia unde bombardamentele sunt la ordinea zilei, Ucraina. Lucrează ca si noi și își câștigă pâinea greu de pe urma unui volan. A avut un accident pe Valea Oltului acum vreo două săptămâni și de atunci își așteaptă la camion șeful sa vina cu piese de schimb. Patronul lui este din Uzbekistan, dar se pare că l-a abandonat pe colegul nostru în peticul ala de pământ căruia noi ii spunem acasă.

Nu mai are bani, mâncare, absolut nimic și zilnic stă si privește în zare, doar apare șeful lui cu piesele salvatoare. Trăiește din mila colegilor care mai opresc în acea parcare, dar cred că putem face mai mult de atât. Omul se află în parcarea restaurantului Andiva între Corbu și Proieni, Valea Oltului, între Sibiu și R.Vâlcea”, a scris atunci Ilie Matei, un șofer român de TIR, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Accident teribil la ieșirea din Sighișoara. Un autocamion care transporta bovine s-a răsturnat, iar daunele sunt uirașe